Zowel in het voorjaar, de zomer als de herfst is Kasteeltuinen Arcen een bezoek meer dan waard. Aanschouw en beleef de schoonheid van de veranderende seizoenen in onze tuinen, naar ontwerp van landschapsarchitect Niek Roozen. 

Tijdens een wandeling door het park kunt u genieten van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Acertuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons.

Wilt u van april tot en met november genieten van de wonderen der natuur in Kasteeltuinen Arcen? Met een seizoenkaart bent u tijdens uw derde bezoek al voordeliger uit? 

Klik hier om uw seizoenkaart te bestellen

Laat u verrassen door de kleurenpracht en diversiteit van een wonderschone collectie Japanse esdoorns. De sierlijke en grillige bladvormen zijn vooral in het najaar een geweldige bezienswaardigheid en heus kleurenspektakel.

Voor deze tuin is ongeveer één miljoen kilo natuursteen uit het Belgische Henegouwen aangesleept. Deze blokken zijn vervolgens een voor een gerangschikt tot een natuurlijk geheel.

Door de combinatie met een grote diversiteit aan naaldbomen en bergplanten wordt u even verplaatst naar natuurgebieden zoals de Belgische Ardennen en het Duitse Schwarzwald.

In de Oosterse Watertuin stapt u Thailand binnen met het traditionele vissershuis, vijverpartijen en de minitiatuur rijstvelden. Het plaatje wordt compleet gemaakt met de beplanting van Indische bloemriet, canna's en in Bonsai-vorm gesnoeide bomen.

Het prachtige authentieke Thaise vissershuis dat midden in een van de vijvers staat is een echte eyecatcher. Het huis maakte onderdeel uit van de Thaise inzending voor de Floriade van 1992. Betreed het vissershuis en geniet van het prachtige panaromabeeld dat u heeft op het balkon.

In 2013 is de Oosterse Watertuin geheel gerenoveerd door het hoveniersbedrijf www.tuinenwonen.nl.

 

Van bodembedekkende bamboe tot meer dan zeven meter hoge soorten, in het Bamboebos staat een enorme collectie van buitengewone soorten.

In de negentiende eeuw was het zeer exclusief om bamboe in de tuin te hebben staan. Vandaag de dag worden er echter steeds meer soorten gevonden en gekweekt die goed gedijen in ons klimaat.

In tegenstelling tot vaste planten, zoals in de Bordertuin, geeft het Bamboebos het hele jaar door dezelfde aanblik. Kom tot rust, sluit uw ogen en laat u vervoeren door het ritselen en ruisen van de bamboebladeren.