In de maanden juli en augustus is er een speciale actie: bij iedere betalende volwassene of seizoenkaarthouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee.

Kasteeltuinen Arcen is ook leuk voor Kids! 

Kasteeltuinen Arcen is natuurlijk niets voor niets al drie jaar op rij benoemd tot het Leukste Uitje van Limburg door Land van ANWB!

Kinderen kunnen zich vermaken met een gratis speurtocht waarbij ze door het hele park opdrachtjes uitvoeren en ook kan de Aaiweide bezocht worden.

Rondom de Bergtuin is er volop activiteit voor de jonge bezoekers. Een prachtig aangelegde 21-holes midgetgolfbaan met avontuurlijke banen, spannende grotten en kletterende watervallen, spelen aan het speelstrand met trekvlot of meedoen aan de knutsel-activiteiten. 
In juli en augustus kunnen kinderen iedere dag tussen 12 en 16 uur meedoen aan de knutsel- en ontdekactiviteiten bij het Bergpaviljoen. Ze kunnen een ridderschild ontwerpen, een bijenhotel bouwen of onder begeleiding water- en bodemdiertjes zoeken in de poel bij de Bergtuin. Bij goed weer zal de activiteit op het plein voor het Bergpaviljoen plaatsvinden, bij slecht weer wordt dit verplaatst naar de Casa Verde en komt de activiteit water- en bodemdiertjes zoeken te vervallen.