Sef Thissen en Egbert Derix op muzikale reis in Kasteel Arcen. Op donderdag 26 oktober spelen bariton Sef Thissen en componist-pianist Egbert Derix hun liederencyclus Wandern tijdens een exclusief concert in de salon van Kasteel Arcen. 
 
Wandern
Wandern werd begin 2017 uitgebracht en kwam tot stand uit een gezamenlijke voorliefde en fascinatie van het Duitse lied. Begin 2017 werd de cyclus van vijftien liederen integraal opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. Daarna volgde een reeks concerten in de regio die uitstekende recensies kregen en een magistrale uitvoering van een van de liederen tijdens Viva Classic Live. De cyclus is grotendeels gebaseerd op gedichten van journalist en schrijver Jan Derix (1936-2009), de vader van Egbert. Ook liedteksten van de singer-songwriters Ton Engels en Frans Pollux en een gedicht van de Italiaanse dichter Mario Argante (wiens familie midden vorige eeuw in Venlo belandde) zijn onderdeel van de cyclus. Enkele eigen gedichten en een gedicht van zijn broer, filosoof-schrijver Govert Derix, completeren het project. Egbert Derix vertaalde de teksten in het Duits en zette ze op muziek, Sef Thissen neemt de rol van ‘verteller’ op zich. Filmmaker Ruud Lenssen maakte voor Limburgdoc een documentaire over de achtergronden van de liedcyclus onder de titel ‘Wandern, dichter bij vader’, welke hier te bekijken is.
 
Bijzondere vleugel – Steinway – Welte van Kasteel Arcen.
De Steinway vleugel, die al bijna 100 jaar in Kasteel Arcen aanwezig is zal voor het eerst sinds tientallen weer gebruikt worden als concertvleugel. Dit bijzondere instrument werd vorig jaar met veel vakmanschap en liefde voor het instrument gerestaureerd met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
 
Muziek Enchanted Gardens
Egbert Derix tekende ook voor muziek die gebruikt wordt tijdens de avondwandeling in de tuinen. De beleving van het nachtelijke landschap wordt versterkt en gedragen door thematische melodieën en sferen speciaal gearrangeerd voor Enchanted Gardens.
 
Meer informatie & tickets
Het concert op donderdag 26 oktober is uitsluitend te bezoeken in combinatie met Enchanted Gardens.
Kosten bedragen € 24,00 per persoon. Er is voor dit concert geen speciaal tarief voor abonnementhouders van Kasteeltuinen Arcen.
Aanvang concert om 19.45 uur, aanvang avondwandeling om ca. 21.00 uur.
Tickets zijn uitsluitend telefonisch te reserveren via 077-4736010 of aan de dagkassa.
De salon van Kasteel Arcen biedt slechts 50 zitplaatsen. Er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar.
 
Wandern in einem verschneiten Wald
ist ein Ausrufezeichen setzen
hinter einen Satz voller Ungeduld
Ich lasse mich Schritt für Schritt
zurück in meinen Spuren
Oorspronkelijke Nederlandse tekst: Jan Derix (1958)
Vertaling: Egbert Derix (2016)