Lommerrijk betekend letterlijk Schaduwrijk.In de schaduw van bijzondere boomsoorten staat een breed assortiment vaste planten.

Het Lommerrijk heeft door de beeklopen en watervalletjes een zeer natuurlijke uitstraling. Iedere plek biedt weer een ander doorzicht. De grote groepen Astilbe, Daglelies, Longkruid, en diverse bloembollen bieden in de bloeiperiode in het voorjaar een uitbundige kleurenpracht. Later in het seizoen overheerst de schaduw van de bomen. Dan kan de uitstraling van het Lommerrijk een zeer behaaglijk gevoel geven. Vanuit het Lommerrijk kan men de Bergtuin en Casa Verde bereiken. 

 

Flamingo's

Het Lommerrijk is ook het thuis van onze groep flamingo's. Europese of rose flamingo's leven normaal gesproken in Afrika of het zuiden van Europa. De veren van een flamingo zijn niet vanzelfsprekend roze gekleurd. Door het eten van verschillende bacteriën en diertjes waar bètacaroteen in zit krijgen de veren een lichtroze tot soms donkerroze kleur. De flamingo's vallen echter wel mooi op in het schaduwrijke Lommerrijk. 

Flamingo

 

Aaiweide

De Aaiweide is een in 2017 ontwikkeld gebied aan de uitloper van het Lommerrijk en nabij de Bergtuin met het Bergpaviljoen en de Speeltuin. In de Aaiweide wonen Nubische geiten, Dwerggeiten en Vlaamse reuzen. De Aaiweide is toegankelijk voor bezoekers en u kunt de dieren in de aaiweide voeren en aaien. 

                  

Livestream ooievaarsnest