Lommerrijk betekent letterlijk Schaduwrijk. Stap een feeërieke omgeving binnen, omgeven door kabbelende beekjes, watervalletjes en bijzondere boomsoorten. Iedere plek biedt weer een ander aan- en doorzicht. 

In het voorjaar ontluiken grote groepen Astilbe, daglelies, Longkruid en andere voorjaarsbloeiers tot een uitbundige kleurenpracht en in de zomer biedt het Lommerrijk verkoeling door de schaduw van de bomen en al het water. 

Flamingo's

Het Lommerrijk is ook het thuis van een groep flamingo's. De flamingo's vallen op met hun mooie roze verendek tussen al het groen van het Lommerrijk. Hun veren zijn echter niet vanzelfsprekend roze gekleurd. Door het eten van verschillende bacteriën en beestjes waar bètacaroteen in zit, krijgen de veren een lichtroze tot soms donkerroze kleur. Je kunt onze flamingo's dan ook vinden aan en in het water van de vijver voor de Casa Verde. 

Flamingo

Aaiweide

De Aaiweide werd in 2017 toegevoegd en al gauw namen Nubische geiten, dwerggeiten en Vlaamse reuzen hun intrek. Deze aaiweide verbindt het Lommerrijk met de Bergtuin waar u kunt genieten van een hapje en drankje in het Bergpaviljoen of kinderen naar hartelust kunnen ravotten aan het speelstrand. 

De Aaiweide is toegankelijk voor jong en oud. Ook zijn er voerstations aanwezig waardoor u de dieren zelf kunt voeren en aaien.