De naam Casa Verde betekent het ‘Groene Huis’. De kas heeft een bijzondere constructie en is ingericht met een subtropische beplanting.

De Casa Verde is een kas van maar liefst 3200 vierkante meter vol met tropische planten zoals bananenbomen, paradijsvogelbloemen, palmen en zeer bijzondere boomvarens. Naast het (sub)tropische klimaat is er ook een mediterrane zone. Hier groeien bomen en struiken uit het Middellandse Zeegebied zoals mastiekboom, vleugeltjesbloem, myrte, jujubes, rozemarijn, olijfbomen, kurkeiken, steeneiken en aardbeibomen. De meest markante boom in de Casa Verde is de eeuwenoude Vijg. Ook groeien in de Casa Verde planten uit de drogere gebieden van de wereld, zoals hoge yucca’s, cordelines, cactussen en vetplanten.

Midden in de Casa Verde ligt een Koivijver aangelegd met de modernste snufjes op vijvergebied en filtersystemen. U kunt hier zien hoe het water gezuiverd wordt met behulp van bacteriefilters. De filters halen een te veel aan voedingsstoffen en verdere verontreiniging uit het water en deze worden door middel van bacteriën na verloop van tijd afgebroken. In de vijver van de Casa Verde zwemmen 80 koi’s die in 2013 geschonken werden door de regering van Taiwan. U kunt de Koi’s aaien vanaf het bankje aan de rand van de vijver of onder water bewonderen via de glaswand aan de boulevardzijde.

Geniet op het terras aan de boulevard of het buitenterras aan de centrale vijver van de rust en het groen met een heerlijke koffie, stuk vlaai of een ijsje.

In de Casa Verde vinden regelmatig optredens plaats van een diversiteit aan muziekgezelschappen en ‘s avonds is de kas regelmatig het decor van grote feesten en zakelijke evenementen.

 

 

Livestream ooievaarsnest