Behalve een gratis 21-holes midgetgolfbaan heeft deze mooi aangelegde Bergtuin een prachtig assortiment Hortensia's en een bijzondere bomencollectie. Een wandeling door de Bergtuin met al haar paadjes en steile rotswanden, grotten en smalle beekjes en donderende watervallen is zeker de moeite waard. Aan de rand van de grote vijver bevindt zich het Bergpaviljoen, een zelfbedieningsrestaurant met een prachtig terras dat uitkijkt op een grote waterval.

Het Bergpaviljoen

Het Bergpaviljoen heeft een vlonderterras met uitzicht op de vijver en golftuin. Geniet van het geluid van de kletterende watervallen, een spannend potje midgetgolf of kinderen die zich amuseren op het speelstrand met speeltuin én trekvlot. Het zelfbedieningsrestaurant is dagelijks geopend en heeft een ruim assortiment aan dranken, vers gebak en warme en koude broodjes.

Lees hier meer over restaurant het Bergpaviljoen.

Sedumdak

Vanaf het hoogste punt van de Bergtuin kijk je op het bijzondere dak van het Bergpaviljoen, het dak is namelijk begroeid met sedum. Deze begroeiing van vetkruiden en -plantjes isoleert, is onderhoudsvriendelijk en zorgt ervoor dat het gebouw mooi opgaat in de variëteit aan groentinten. Het dak, aangelegd door Jonkers Daktuinen en bloeit van juni tot en met augustus helemaal op. Dan verschijnen er namelijk de mooiste gele, roze en witte bloemetjes tussen het sedum.