Zowel in het voorjaar, de zomer als de herfst is Kasteeltuinen Arcen een bezoek meer dan waard. Aanschouw en beleef de schoonheid van de veranderende seizoenen in onze tuinen, naar ontwerp van landschapsarchitect Niek Roozen. 

Tijdens een wandeling door het park kunt u genieten van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Acertuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons.

Wilt u van april tot en met november genieten van de wonderen der natuur in Kasteeltuinen Arcen? Met een seizoenkaart bent u tijdens uw derde bezoek al voordeliger uit? 

Klik hier om uw seizoenkaart te bestellen