Naranja
Een frisse, fruitige, vrolijke straattheater-act: dat is Naranja. Deze sinaasappels zijn zoet sappig, zuur, ondeugend en energiek. Een betoverende act met de aanstekelijke geur van sinaasappels zijn een kleurrijke verschijning. Deze twee sinaasappels, van wel 1,70m doorsnee, zijn in de aanbieding! Wie biedt er meer? Maar let op! Wanneer de verkoopster haar teelt heeft verkocht worden de schillen geopend. Dan zie je pas hoe de ronde, vrolijke sinaasappels echt zijn…
Walking act / (straat)theater 
   

Poppie Power

Marjolijn Poppink, oftewel Poppie speelt wereld-/volksmuziek (uit Ierland, Engeland, Amerika, Italië en Frankrijk) op haar viool. De melodieën die ze speelt kiest u uit haar mooie, zelfgemaakte kostuum! Ze heeft de act zelf bedacht, omdat ze graag muziek maakt en mensen wil ontmoeten. Ze wil graag een praatje maken, mensen verrassen en een cadeautje geven in de vorm van een privéconcert. Een muzikale gastvrouw in een prachtige jurk. 

Walking act / muziek

   

Flip, flop, fly

Het duo Efrem & Vaja uit Georgië laten tijdens Cirque de la Lune een adembenemende trampoline-act, genaamd duo Triali, zien. Triali is het Georgische woord voor draaien. Wanneer u deze act ziet, begrijpt u waarom er voor deze naam gekozen is. Vanaf een 4 meter hoge springtoren wordt de act uitgevoerd. Hierdoor worden hun sprongen en salto’s hoger en spectaculairder dan ooit tevoren!

Trampoline act

   

Bart Hoving

Bart Hoving is geboren in Zwolle maar woont momenteel in Berlijn waar hij heeft gestudeerd aan de Staatliche Artistenschule. In 2007 sleepte hij zijn eerste NK binnen bij de jeugd, in 2008 en 2009 volgde nog twee maal de eerste prijs bij het NK jongleren. Een aantal jaar daarna, in 2012, won hij het NK Ringjongleren. Wanneer u deze act ziet, begrijpt u waarom hij deze prijzen verdiend heeft. Hij laat zich uitdagen door zijn publiek om steeds hoger en sneller te jongleren in deze komische, 100% interactieve voorstelling.

Jongleur

 

 

Abigail Collins

Abigail komt uit Groot Brittannië en zet met het grootste gemak het publiek naar haar hand en gaat niets uit de weg. Met een aantal nominaties (London Cabaret Award 2011 & 2013) en prijzen (Best Comedy Act Milan 2012, Fool of Muncaster 2014, Best Comic Actress comedy Film Festival of America 2017) op zak betreed ze het theater van Kasteeltuinen Arcen. “Fool Bretannia” heet haar voorstelling. Ze probeert antwoorden te vinden door de eigenaardigheden van de Britten te verkennen. Van tea-time rituelen tot grote sportactiviteiten. 

Theater / komedie

   

Hirondelle 

Het is alweer een tijd geleden dat het beroemde crêpes restaurant van een bekende familie op zijn hoogtepunt was. Times have changed, vanuit financiële overwegingen hebben de afstammelingen van de familie het chique restaurant verruild voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Het is hard werken om het zogenoemde 'restaurant' draaiende te houden, waar de al lang overleden grondleggers hun bloed, zweet en tranen in hebben gestopt. Crêpes de la bete, een smakelijke voorstelling met onder andere (lucht) acrobatiek, humor en vooral: CRÊPES! 

Theater / komedie

 

 

 

Madeline

Madeline is een gepassioneerde vrouw die al jaren de disciplines in het doek, lucht ring en paal acrobatiek beheerst. Deze kennis en ervaring deelt ze graag met anderen. Zo geeft ze niet alleen les in lucht acrobatiek maar ook workshops. Volgens haar gaat dit nooit vervelen omdat ze altijd nieuwe bewegingen ontdekt. Ook voor het publiek zal het nooit gaan vervelen, met haar fascinerende bewegingen, op de bijpassende muziek, hoog in het lint houdt ze de aandacht van haar publiek vast. 

Acrobatiek

 

   
 
Omnivolant 
Wie zou het niet leuk vinden om hoog te zweven? Ontsnappen aan de zwaartekracht, bedwelmd door de duizeligheid van lengte en grenzeloze vrijheid, omdat ze alleen aan de top bestaan? Maar laten we teruggaan naar de feiten: een mens kan niet echt vliegen. Tenminste, niet alleen! Maar samen als groep met hun vliegende trapezoïde, creëert Omnivolant een eigen universum waarin de zwaartekracht gewoon een natuurwet is. En dus kan elke kijker zijn hoofd in de wolken steken en op zijn minst een moment genieten van de vrijheid van gewichtloosheid. 
Trapeze act
   

Baron otto von toonix

Baron Otto is de jongste telg uit zijn aristocratische familie, ook is hij een echte sportman en doet zijn trainingsrondjes in het park. Op zoek naar nieuwe records doet hij werkelijk van alles, voor zover het hem niet te veel vermoeit. Zijn grondpersoneel: Andrea, Viktor en Dirk steunen hem zoveel mogelijk. Een 'vliegende' walk-act met een van op een afstand bediende Houten Astronaut en drie zeelieden. 

Walking act 

   

Egbert Derix & Margriet Sjoerdsma

Zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix spelen in dit programma songs teruggebracht tot de essentie. De intimiteit van stem en piano, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren '80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Michael Sembello tot Tom Waits. Ook schreven Sjoerdsma en Derix een aantal nieuwe songs. 

Muziek 

   

Eyeburn 

Dit eigenaardig volkje gunt u een kijkje in hun wereld. Vanaf een stellage die tot wel 4 meter hoog opgebouwd wordt, komen de routines op 3 verschillende niveaus op u af. Geen enkele andere Nederlandse vuurcompagnie verenigt zo veel verschillende disciplines in één show! Van jongleren tot kung fu, salto’s, tango en brandende springtouwen; alles komt voorbij flitsen tijdens dit theater stuk op locatie. Natuurlijk sluiten ze af met een spetterende finale! 

Vuurshow

   

Vertical Dance

Een muur als podium, voor geen ondergrond bang, alleen vast zitten aan een kabel met tuigje… dat is wat de Vertical dance (oftewel, muurdans) inhoudt. Tijdens cirque de la lune in de Kasteeltuinen Arcen laten de muurdansers, met behulp van licht en geluid, een spectaculaire show zien tegen de muur van het kasteel!

Gevelacrobatiek, verlichting

 Originally Fake Danse Vertical

Muziek

Op het podium bij het Toernooiveld staan The Space Age Travellers. Dit trio brengt een repertoire dat klinkt als een reis door de tijd. Verwacht dansbare grooves, romantische melodieën en intrigerende soundscapes. De huis-dj draait tussen de optredens door gezellige plaatjes.

 

sat 3 


                                        
                                                         
LET OP:
 

> Tickets zijn hier te koop. Kortingen en acties zijn niet van toepassing op de tickets voor dit evenement, tenzij expliciet vermeld.

> Er zal rekening worden gehouden met een slecht weer scenario, bij extreme weersomstandigheden kunnen de trapeze acts niet plaatsvinden.
> Sommige acts lopen rond en spelen doorlopend, andere acts treden op vaste tijden op. U kunt tijdens het theaterfestival niet alle acts bekijken.

> Honden zijn niet toegestaan in het park tijdens Theaterfestival Cirque de la Lune. Dit vanwege de effecten van enkele acts.