In Kasteeltuinen Arcen is er altijd iets te beleven! Terwijl papa en mama rustig door de tuinen wandelen, hebben wij een avontuurlijke speurtocht met hele leuke vragen voor jou. Op zondag kun je in de Casa Verde naar hartelust knutselen en doordeweeks hoef je je ook zeker niet te vervelen.

Van al dat wandelen krijg je natuurlijk dorst en honger. We hebben verschillende restaurants met lekkere pannenkoeken, pizza's, hamburgers en ijsjes. Je kunt ook een picknickmand reserveren zodat je lekker middenin het park kunt picknicken met het hele gezin.

Ontdek Kasteeltuinen Arcen

In juli en augustus bezoeken kinderen tot en met 17 jaar Kasteeltuinen Arcen gratis. Per betalende volwassene mag namelijk één kind gratis genieten van al het leuks dat Kasteeltuinen Arcen te bieden heeft!

Koop hier jouw tickets!

 KasteeltuinenArcen Gasten Kids 1

Kasteel Arcen

Een kasteel heeft natuurlijk prinsen en prinsessen nodig! Heel vroeger, in 1653 om precies te zijn, gaf de heer van Arcen opdracht om een kasteel te bouwen. Sindsdien hebben er graven, jonkheren en zelfs kunstschilders in het kasteel gewoond. We hebben het kasteel dan ook ingericht hoe het vroeger was. Deze zomer hebben we een hele bijzondere expositie. 

Vroeger, toen er nog geen radio en Spotify en zelfs elektriciteit was, hoe luisterden mensen toen naar muziek? Wordt verrast door de wondere wereld van mechanische, zelfspelende muziekinstrumenten zoals pianola's, orchestrions, reproductie piano’s, speeldozen, draaiorgels en grammofoons. We hebben speciaal voor jou een interactief programma gemaakt rondom de juwelen uit de mechanische instrumentenwereld.

KasteeltuinenArcen Expositie Pamvandenbroek MaxLakeman NederlandsePianolaSociteit LR 

Beestenboel

In Kasteeltuinen Arcen kun je genieten van een dolle beestenboel. Zo helpen de mieren, torren, spinnen en andere insecten onze tuinmannen een handje mee in de onderhoud van al onze tuinen. De vlinders in de Vlindertuin en de bijen en hommels zorgen door het bestuiven van de bloemen ook een handje mee. Heb je de pauw al gespot die rond de Italiaanse tuin pronkt met zijn bonte verenkleed? En de flamingo's die ietsje verderop in het water bij de Casa Verde staan?.

De geitjes Raff, Bibi, Finn, Puck en Mika hebben altijd honger. Maar goed dat er voederstations bij de Aaiweide staan, zo eten ze letterlijk uit je hand. En vergeet niet de koi en steuren die rondzwemmen in de vijvers en grachten. De koi-vissen in Casa Verde en de kasteelgracht kunnen ook gevoerd worden met speciaal vissenvoer. 

Kasteeltuinen2017 Aaiweide vijftienklein

Bergpaviljoen

Midden in het park ligt het Bergpaviljoen en Bergtuin. Hier kun je ravotten in de speeltuin, picknicken aan de picknicktafels en lekker aan het strandje spelen. Hier ligt ook een heel leuk trekvlot in het water. In de Bergtuin ligt een hele bijzondere midgetgolfbaan waar gratis gespeeld kan worden. De watervallen en rotspartijen maken deel uit van de prachtige en avontuurlijke 21-holes baan. 

Midgetgolf

Altijd iets te beleven

Het hele seizoen door organiseren we de leukste evenementen en activiteiten, ook voor kinderen. Neem een kijkje in onze agenda voor het volledige programma!

30 03 2018 KTA Ridderspektakel 008 EVB

Binnenkort