Herfstig!

Van 5 oktober t/m 3 november

De kleurrijke florale show Herfstig! toont de herfst op zijn mooist. Het kasteel en de tuinen zijn in de meest prachtige herfsttinten gehuld door indrukwekkende kunstwerken van herfstbloemen en -planten. Verdeeld over de vijftiental tuinen die Kasteeltuinen Arcen rijk is, zijn indrukwekkende composities aangeplant die door hun grootte en felle kleuren een geweldig effect hebben. Voor deze objecten worden duizenden chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment van herfstbloeiers.  De tuinen, zoals de Acertuin met de mooie kleurschakeringen van de Japanse Esdoorns, tonen dat de natuur in de herfst uit zichzelf al prachtig is. 

‘Mysteries van de Herfst’

Een team van lokale bloemarrangeurs verzorgt een bijzondere bloemenshow in herfstthema in het eeuwenoude Kasteel Arcen. Het bordes en de ontvangsthal met de imposante trap van het kasteel worden geheel in stijl aangekleed. De tuinen worden thematisch ingericht met verrassende elementen zoals windklankspellen en verhaallijnen zoals Dia de los Muertos in de Groentetuin.

Bestel jouw kaarten online met € 1,- korting

Het (herfst)buffet is geopend!

Bij herfst horen de heerlijke geuren van verse soepen, stoofvlees en rode kool. Dit jaar keert ook het herfstbuffet terug. Geniet van een smakelijk herfstbuffet in Palladio, het sfeervolle gewelvenrestaurant in Kasteel Arcen. Het herfstbuffet wordt dagelijks van 17.00 tot 19.00 uur geserveerd in de periode van vrijdag 11 oktober tot en met zondag 20 oktober 2019. 

Klik hier voor meer informatie over het herfstbuffet

Kinderactiviteiten 

Tijdens Herfstig! kunnen ook de jongste bezoekers van het park naar hartenlust genieten van herfstige activiteiten. In de overdekte Casa Verde kunnen ze tijdens de herfstvakantie en op zondagen meedoen aan gratis kinderactiviteiten waarbij ze al knutselend ontdekken hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn. Verder kunnen zij zich vermaken in de speeltuin, de aaiweide, op de 21-holes midgetgolfbaan of tijdens het volgen van de speurtocht door het park.

Bekijk de kinderactiviteiten tijdens Herfstig!

Ook in de avonduren kleurenpracht

Herfstig! is van 5 oktober t/m 3 november dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Bovendien openen deze herfst wederom de poorten van Kasteeltuinen Arcen in de avonduren voor het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Van 11 t/m 20 oktober zijn lichtkunstobjecten in de tuinen te bewonderen. Bezoekers wandelen een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route komen ze langs negen kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen.

Klik hier voor meer informatie over lichtkunstfestival Enchanted Gardens

KasteeltuinenArcen Herfstig2018 Compositie 2

Wilt u de pracht van de herfst optimaal beleven? Maak dan gebruik van onze speciale herfstactie!

Voor € 36,- per persoon ontvangt u:

  • Onbeperkt bezoek aan Kasteeltuinen Arcen van 1 september tot en met 3 november 2019 met uitzondering van Elfia en 20 en 23 september
  • Eén kaartje voor het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens (11 tot en met 20 oktober 2019 van 19.00 tot 23.30 uur)
  • Gratis parkeren
  • 10% korting in onze horeca en souvenir- en plantenwinkel de Oranjerie

De herfstactie is te koop aan onze kassa.