Elfia Arcen

Van 21 september t/m 22 september

Kasteeltuinen Arcen vormt in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 september het prachtige mystieke decor voor de 30e editie van Elfia. Met diverse acts en duizenden gekostumeerde bezoekers is Elfia het grootste fantasiefestival van Europa. Zelf verkleed of als toeschouwer; iedere bezoeker van jong tot oud geniet van een bezoek aan de magische wereld die Elfia heet.

 

Op zaterdag 21 en zondag 22 september openen de poorten van Kasteeltuinen Arcen voor een gevarieerd publiek uitgedost in fantasievolle en originele kostuums variërend van historische personen tot verrassende fantasyfiguren. Elfia beleeft dit najaar de 30e editie en dat wordt gevierd met een gevarieerd programma rondom het thema Fables & Fairytales.

Fantasievolle kostuums

Tijdens de traditionele kostuumparade tonen de bezoekers hun kledij en strijden de mooiste en bijzonderste verschijningen voor een prijs in diverse categorieën als Best Cosplay, Best Original Design, Best Performance en Best Craftmanship. Nieuw dit jaar is een kostuumparade speciaal voor kinderen en families met kinderen. Tijdens de zondag van Elfia kunnen kinderen en hele gezinnen met matchende kleding hun kostuums in de spotlight zetten. Uiteraard zijn ook hier prijzen te winnen voor de mooiste kostuums.

Magisch entertainment

Gedurende het weekend is er van alles te beleven. Muziek en workshops nemen je mee in het magische sfeer. Bezoekers genieten onder meer van folk(rock) door Dirty Bastards en Rapalje en kunnen lezingen bijwonen over de fantasiewereld, door Clinton Burn en Sir Roly Rotherham. Het volledige programma is te bekijken op www.elfia.com.

Openingstijden en tickets
Elfia is op zaterdag 21 september te bezoeken van 10:00 tot 22:00 uur en op zondag 22 september van 10:00 tot 19:00 uur. In verband met de op- en afbouw is Kasteeltuinen Arcen op vrijdag 20 september en maandag 23 september gesloten voor publiek. Verdere informatie, het volledige programma en tickets kunt u vinden op www.elfia.com. Reguliere dagtickets, seizoenskaarten of vouchers van Kasteeltuinen Arcen zijn tijdens Elfia niet geldig.

Seizoenkaarthouders van Kasteeltuinen Arcen kunnen voor een voordelig tarief dagtickets voor Elfia kopen. Tickets kosten € 10,00 voor volwassenen en voor kinderen (4-17 jaar) en geven toegang tot één dag Elfia. Tickets zijn nu al te koop aan de entreekassa van Kasteeltuinen Arcen. Deze speciale tickets zijn alleen geldig in combinatie met een geldige seizoenkaart welke bij de toegangscontrole getoond moet worden.

(Fotograaf: Pars Pro Toto, Model: The daydream Duchess)

Binnenkort

Livestream ooievaarsnest