Holland Koi Show

Van 16 augustus 2019 t/m 18 augustus 2019

Kasteeltuinen Arcen vormt in het weekend 16-18 augustus het prachtige decor voor de Holland Koi Show. Tijdens een wandeling door de tuinen komen bezoekers uit bij de Koi-vijver in de Casa Verde. Hier zwemmen Koi-vissen die uit je hand eten. Vervolgens kan doorgelopen worden naar het Toernooiveld waar de Holland Koi-Show plaatsvindt. Hier worden honderden Koi-karpers tentoongesteld. Centraal tijdens de Holland Koi Show staat de wedstrijd waarbij liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi tentoonstellen. De deelnemers kunnen prijzen winnen in diverse categorieën, waarbij de titel van “Grand Champion” de meest begeerde prijs is. Het jurypanel bestaande uit 18 juryleden is een internationaal gemêleerd gezelschap met juryleden uit o.a. Japan, Australië, Zuid-Afrika, Zweden, Duitsland en België.

Belangrijk onderdeel van de Holland Koi Show is ook het uitgebreide aanbod van meer dan 70 stands. Hier kan de Koi-liefhebber terecht voor alle informatie over Koi en benodigdheden in en rondom de vijver. Uiteraard kan de liefhebber hier ook zijn collectie Koi-vissen uitbreiden. Ook zullen er gedurende de dag enkele seminars plaatsvinden.

Meer dan alleen Koi

In een apart gedeelte van de Holland Show is ruimte gemaakt voor de Betta show. De Betta, oftewel Siamese Kempvis, is een tropische vis die bekend staat om zijn golvende staart en uitgesproken kleur. Op de show worden meer dan 390 bijzondere Bettas tentoongesteld door meer dan 50 kwekers uit 12 verschillende landen. Daarnaast speelt Bonsai een belangrijke rol, aan de rand van de Holland Koi Show worden op maar liefst 1.500 m2 bijzondere soorten Bonsai in alle soorten en maten tentoongesteld.

Japanse sferen in Kasteeltuinen Arcen

De Koi is van oorsprong een Japanse vis. Het park krijgt dan ook een Japans tintje met onder meer passend entertainment. Het podium op het Toernooiveld wordt omgebouwd tot een Japanse karaokebar. Muzikaal vermaak in de vorm van karaoke is in Japan immens populair. Japan liefhebbers kunnen daarnaast ook bezoek brengen aan de Acertuin. De Acer (Japanse Esdoorn) is een kenmerkende boom afkomstig uit Japan met prachtige rode, groene, gele en oranje bladkleuren.

Bestel jouw kaarten online met € 1,- korting!

Binnenkort