Herfstig!

Van 6 oktober t/m 4 november
Bij Kasteeltuinen ArcenLingsforterweg 26, 5944 BE Arcen, Nederland

De kleurrijke afsluiting van het tuinseizoen.

Als de herfst zijn intrede heeft gedaan en de tuinen van Kasteel Arcen in prachtige herfsttinten verkleuren start Herfstig!, een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Met duizenden herfstbloeiers zoals Chrysanten en Calluna’s worden indrukwekkende composities gevormd in het park. Deze veelzijdige planten spelen ook de hoofdrol in de bloemenshow 'Oogst de Herfst' die gedurende Herfstig! in het kasteel plaatsvindt.


Op verrassende plekken in de tuinen worden groene kunstwerken aangelegd die door hun grootte en felle kleuren een bombastisch effect hebben. Er worden voor deze objecten duizenden chrysanten, calluna’s en herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment herfstbloeiers. Naast chrysanten en heideplanten worden in Herfstig! ook andere natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de Groente- en Moestuin van Kasteeltuinen Arcen getransformeerd in een pompoenentuin waarin honderden pompoenen tentoongesteld worden. Op het Toernooiveld hoedt een herder zijn kudde koeien, een landelijk tafereel dat wordt uitgebeeld door metershoge strobalen.

Bloemexpositie 'Oogst de Herfst' in Kasteel Arcen

In het Kasteel is tijdens Herfstig! een bijzondere herfstbloemenshow, Oogst de Herfst, te zien. Het arrangeursteam heeft zich voor deze bloemenshow laten inspireren door de veelzijdigheid van materialen die in de herfst te vinden zijn in de natuur. Naast chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn ook grassen, bladeren, pompoenen, bessen en kastanjes gebruikt om prachtige herfst-stijlkamers te creëren. Het team van arrangeurs bestaat uit verschillende regionale bloembinders die zich laten inspireren door groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers die de supervisie van deze bloemenshow op zich heeft genomen.

Naast de bloemenshow worden ook de kamers van de Bel-etage van het Kasteel traditiegetrouw aangekleed met bloemwerken. Op verzoek van bezoekers worden hier bloemwerken getoond die bezoekers thuis eenvoudig na kunnen maken. Alle materialen die gebruikt worden in deze bloemwerken zijn dan ook te koop in de plantenwinkel van Kasteeltuinen Arcen óf te vinden in de natuur.

Workshops door Romeo Sommers

Groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers zal tijdens Herfstig! vier workshops verzorgen. Op dinsdag 23 oktober en donderdag 25 oktober kunnen geïnteresseerden samen met Romeo een herfstmandala maken in de Casa Verde. 

Romeo is ervan overtuigd dat iedereen groene vingers heeft. Hij wil dan ook zoveel mogelijk mensen inspireren en laten ervaren dat je eenvoudig met bloemen en planten de mooiste creaties maakt. Door middel van inspiratietips en miniworkshops op de website van Green Your Day, de maandelijkse Inspiratiebrief en via zijn Facebookpagina laat Romeo zien hoe je zelf de mooiste creaties met groen kunt maken voor in huis, op het terras of op het balkon.

Wees er snel bij want er is maar beperkt plek! Daarbij krijgt u een vroegboekkorting van €10,- als u zich vóór 15 oktober aanmeldt. Klik hier voor meer informatie. 

Wilt u meedoen aan de workshops op dinsdag 23 oktober? Klik dan hier. Voor de workshops van 25 oktober, kunt u hier klikken. 

Acertuin

Kinderen in de tuin

Ook voor kinderen is er tijdens Herfstig! een hoop te beleven; op pad met de speurtocht, avontuurlijk midgetgolfen en een bezoek aan de geitjes in de aaiweide maken dat een dag vaak te kort is. Tijdens Herfstig! kunnen de jongste bezoekers van het park bovendien (gratis) meedoen aan verschillende knutselactiviteiten. In de overdekte kas Casa Verde ontdekken ze al knutselend hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn. Zo knutselen ze dieren van herfstblad en maken ze vogelvoerkettingen of herfstkronen. Uiteraard mogen de werkjes mee naar huis genomen worden.

Internationaal Lichtkunst Festival - Enchanted Gardens

Van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober 2018 openen de tuinen openen na zonsondergang opnieuw voor het Internationaal Lichtkunst Festival - Enchanted Gardens. U kunt Herfstig! en Enchanted Gardens ook gecombineerd bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Kasteeltuinen Arcen werkt voor het realiseren van Herfstig! samen met diverse kwekers uit Nederland, Duitsland en België. Klik hier voor meer informatie en verkoopadressen.

2018-10-06 10:00:00
2018-11-04 18:00:00