Kunst Natuurlijk

Van 28 juli 2018 t/m 29 juli 2018

 

Tijdens het weekend van 28 en 29 juli is Kasteeltuinen Arcen een open atelier. Er zijn dan tientallen kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in ons park. Schilderijen, tekenkunst, beeldhouwwerken maar ook is er glaskunst, poëzie en muziek. 

Geïnspireerd door het groen gaan diverse kunstenaars een heel weekend lang aan het werk. Wanneer u de hoofdroute in het park volgt kunt u de kunstenaars live aan het werk zien. U kunt zelfs een praatje maken met de kunstenaars en deze informeren naar hun werkwijze en inspiratie; Hoe komt een schilderij tot stand? Kan ik zelf misschien ook beeldhouwen? Waar moet ik beginnen?

In het kasteel is er muzikale kunst te zien en te beluisteren. Laat u verassen door de magische wereld van mechanische muziek instrumenten, zoals Pianola's, Orchestrions, speeldozen, draaiorgeltjes, grammofoons en nog veel meer. En hoor live hoe beroemde pianisten van 100 jaar geleden hun eigen werken speelden. 

Op zaterdag speelt de akoestische band ‘Pega Loca’ op het terras van restaurant het Koetshuys. Deze drie muzikanten brengen eigen composities met een instrumentale sound die ze zelf omschrijven als “'n Dipje Salsa, 'n Vleugje Jazz, 'n Teentje Rock vermengd met 'n verfrissend Iberisch Briesje”.

Ook voor kinderen is er tijdens het Kunstweekend veel leuks te beleven, zo kunnen zij in de omgeving van het Bergpaviljoen ridderschildjes verven. Ook kunnen ze midgetgolf spelen, ravotten op het speelstrand met trekvlot, of de geitjes aaien in de Aaiweide. Extra leuk: bij iedere betalende volwassene of seizoenkaarthouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee.

Deelnemende kunstenaars: 

 Anja Vanderstraeten    Huub    Peter Maas
 Anneke Koster  Ineke Voigt  Peter Rooijakkers
 Annie Thijssen  Ingrid beemsterboer  Petra Voermans
 Ans Jans  Jacquelinne van der Venne   Pierre Schonkere
 Ans Janssen  Jan Beckers  Johan Eskens
 Ans Joosten, lab del art   Janneke Schoenmakers  Riki Rooijakkers
 Antoinette Elsinga  John Pennings  Roos Brouwer
 Araceli Requena  Jolanda Nabben  Sonja Manders
 Banu design  Marcel de Roos  Susanne Anemuller 
 Bernadette Dekker  Marcel Huccuria  Toos Pluym
 Fleur Baltussen  Marianne Bongers-Ross  Ulla Genzel
 Hanny Verbrugge  Marie-jose Poublon  Willem de Ridder
 Heidi Vaessen  Mariet van Hovell  Wim Noordam
 Hein Aldenhoven  Marlie Albertz  Willem en Lucie de Ridder
 Rob Scheuierman  Regina Oldenburg

Bestel hier online uw tickets