Rozenfestijn

Van 22 juni 2017 t/m 27 juni 2017

Tijdens het Rozenfestijn van 2017, van donderdag 22 juni tot met dinsdag 27 juni zijn er volop extra activiteiten in het rosarium en in het kasteel met als geurend en kleurend middelpunt; de roos!

Het in barokstijl aangelegde rosarium van Kasteeltuinen Arcen geldt als een van de mooiste rozentuinen van Europa. Het statige rosarium is onderverdeeld in tien gethematiseerde rozentuinen zoals de Klimrozentuin, de Romantische tuin of de Vier tintentuin. In het midden bevindt zich een vijverpartij met waterval en de tuinen worden omsloten door een berceau van Haagbeuken. De meer dan 8.000 rozenstruiken in 250 soorten die te bewonderen zijn vormen een bijzondere collectie van de koningin onder de bloemen die in de directe omgeving van Arcen, worden gekweekt.

Activiteiten: Tijdens het Rozenfestijn geven de enthousiaste vrijwilligers rondleidingen door het Rosarium. Rozenexpert en schrijfster Danielle Houbrechts vertelt over de werking van rozen op lichaam en geest. Maja van ’t Oever en Jan Alofs brengen licht klassieke opera, operette en musical melodieën ten gehore. Harpiste Lies Joosten brengt de bezoekers in vervoering door de warme, heldere klanken van haar Keltische harp en haar repertoire bestaande uit Keltische, Latijns Amerikaanse en Indiase muziek. Het bloembindersteam van Kasteeltuinen Arcen maakt rozencorsages die worden uitgedeeld en in de souvenir- en plantenwinkel zijn naast uiteenlopende rozenartikelen ook vele bijzondere rozensoorten te koop. De rozen worden meerdere malen per week rechtstreeks van de kwekers geleverd. Rozenconnaisseur Harry van de Pasch is op donderdag en dinsdag aanwezig om informatie te geven over de verzorging van rozen in de tuin en het oculeren van rozen. Bezoekers die problemen hebben met hun dierbare roos kunnen een tak hiervan meebrengen naar Kasteeltuinen Arcen waar Harry ze zal enten op een nieuwe onderstam.
 
Rozenshow in het Kasteel: Op de tweede etage van het Kasteel vind de bloemenshow ‘De Klassieken’ plaats waarbij uiteraard een hoofdrol is weggelegd voor snijrozen. Arrangeur Mark Hark heeft zich voor deze show laten inspireren door klassieke muziek. Zowel componisten als bloembinders streven naar de creatie van een meesterwerk, de een met klank en de ander met natuurlijke materialen. ‘De Klassieken’; een symfonie van talloze snijrozen die zijn verwerkt in bloemwerken en kunstuitingen.

Op zondag 25 juni kan er tevens genoten worden van een heerlijk ontbijtbuffet (alleen op reservering). 

Bestel hier online uw tickets

programma rozenfestijn Kasteeltuinen Arcen

Livestream ooievaarsnest