Lentekriebels

Van 1 april 2017 t/m 31 mei 2017

 

Vanaf 1 april gaat Lentekriebels in Kasteeltuinen Arcen van start.

Tienduizenden bloembollen zorgen samen met vele soorten voorjaarsbloeiers voor het echte lentegevoel in Kasteeltuinen Arcen. Er zijn prachtige bloemmozaïeken en de speelse arrangementen zorgen voor kleurenpracht in de Arcense tuinen.

Een lint van 18.000 bont gekleurde tulpen slingert over de grasvelden bij de grote vijver en in de Oosterse Watertuin zijn gefranjerde tulpen geplant. Dat is een elegante tulp met kristalachtige franjes aan het einde van de bloembladeren. In het Lommerrijk zijn zogenaamde stinzenplanten geplant. Onder de bomen zorgen de vele ‘kievitseitjes’, bosanemonen en sterhyacinten voor kleur en variatie. Vele narcissen fleuren de Bergtuin op met al haar paadjes en steile rotswanden. De afwisseling met de grotten, smalle beekjes en donderende watervallen zorgt voor een bijzondere wandeling met een zonnig accent.

Daarnaast is er verspreid door het 32 hectare grote park speciaal een aantal grote bloemmozaïeken en andere bloemcomposities gemaakt. Vanzelfsprekend is het voorplein van het kasteel weer omgebouwd tot een fotogenieke bloemenborder.

Uiteraard maakt het kasteel sfeervol onderdeel uit van het bezoek aan Kasteeltuinen Arcen, er zijn bloemexposities en een veelzijdige foto-expositie. De lente begint te kriebelen in Kasteeltuinen Arcen.

In totaal worden meer dan 75.000 bloemenbollen en andere voorjaarsbloeiers gebruikt om te zorgen voor een kleurrijke start van het seizoen. 

2017-04-01 10:00:00
2017-05-31 18:00:00