Chrysantenfestival

Van 15 oktober 2016 t/m 6 november 2016

 

Tijdens het Chrysantenfestival wordt een route aangekleed met Chrysanten en Calluna's op diverse plekken door het park, ook is er sierkunst met Chrysanten en Calluna's in het Kasteel.

Chrysanten kleuren de herfst. In Japan is de chrysant een heilige bloem met een heldenstatus. Het is daar een symbool voor lang leven en staat verder voor nobelheid, trouw en eerlijkheid. Denken we in Europa bij chrysanten aan een makkelijke bloem voor in de vaas, in Kasteeltuinen Arcen is tijdens een weelderige Chrysantenshow te ontdekken wat er door kwekers uit de hele wereld aan een vormen- en kleurenrijkdom is ontstaan. Chrysanten zijn tegenwoordig het hele jaar door in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar, ieaal voor weelderige boeketten en bijzondere bloemcreaties. 

Dit jaar is er ook een prominente plek voor de Calluna tijdens het Chrysantenfestival. Binnen de beoogde herfstsfeer tijdens de laatste 3 weken van het tuinseizoen in Arcen past de Calluna ook heel mooi. Van deze heideplant zijn zo enorm veel soorten en kleuren op de markt dat hiermee de mooiste florale najaar composities gemaakt kunnen worden. Deze herfst staan de schijnwerpers op de Calluna vulgaris Beauty Lady. Deze planten worden beschikbaar gesteld door Europlant Canders en Florifair uit Stralen en Kevelaer, het direct grensgebied van Arcen. Honderden heideplanten in diverse kleuren worden verwerkt in een ‘groen schilderij’ in het Amfitheater van het park. Daar zal een zelfportret van kunstschilder Deusser, de laatste bewoner van Kasteel Arcen, in heideplanten worden nagemaakt van meer dan 15 vierkante meter. 

Het team van MarkHark, de designers van de herfstbloemenshow, zullen volop gebruik maken van Calluna's en Chrysanten in bijzondere herfstarrangementen op de tweede etage van het Kasteel. 

Kortom, een kleurrijk uitstapje en een ideale afsluiting van het Kasteeltuinenseizoen.

Bestel hier online uw tickets

Livestream ooievaarsnest