Ridderfestijn - Middeleeuws Paasweekend

Van 26 maart 2016 t/m 28 maart 2016

Waar het er vorig jaar ruig aan toe ging met Vikingen die een bezoek brachten aan Kasteeltuinen Arcen gaat het er dit jaar tijdens Pasen vredelievender aan toe. Voor de derde editie van ‘Hertogdom Gelre herleeft’ wordt teruggegrepen op het grootse huwelijk van Aleit Schenck van Nydeggen en Reinald van Gelre in 1503. Honderden  gasten zullen in middeleeuwse kleding het huwelijksfeest bezoeken. Galopperende paarden, kleurrijke vaandels en authentieke muziek zullen de sfeer bepalen waarbij Kasteel Arcen en omgeving een passende entourage zijn.

In de Middeleeuwen was het huwelijk uitsluitend een zaak tussen de ouders van de bruid en de bruidegom. Zo is ook het huwelijk van Aleit Schenck van Nydeggen en Reinald van Gelre gearrangeerd. In 1501 werd het huwelijkscontract al getekend terwijl het huwelijk zelf pas 2 jaar later plaatsvond. Tijdens het Paasweekend dit jaar zullen die oude tijden herleven. Maar alles is niet pais en vree. Ridders gaan voor de huwelijksvoltrekking met elkaar de strijd aan. Na een indrukwekkende bruidsstoet volgt het ceremoniële gedeelte waarbij bezoekers van dichtbij zelf getuige zijn.

Prachtig voor kinderen Bezoekers van Kasteeltuinen Arcen staan met hun neus op al de bijzondere feestelijkheden. Buiten de huwelijksvoltrekking van Aleit Schenck van Nydeggen en Reinald van Gelre zijn er middeleeuwse kampementen. Op een middeleeuwse markt vertonen ambachtslieden hun vakmanschap en worden bezoekers vermaakt door vrolijke authentieke muziek. Natuurlijk zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen.

Middeleeuwse maaltijd In de gewelvenkelder van Kasteel Arcen kunnen bezoekers tijdens het Historisch paasweekend genieten van een Middeleeuwse paasbrunch met diverse soorten brood, warme en koude dranken, zoetwaren, eieren, kaas, diverse soorten vleeswaren, soepen en kipkluifjes terwijl Middeleeuws entertainment de sfeer mee bepaalt. Meer informatie of direct reserveren? Klik hier.

Programma:
10:00     Opening van het evenement door een kanonschot op het plein
11:00     Eerste strijd om hand van jonkvrouw
12:00     Roofvogeldemonstratie
13:30     Tweede strijd om hand van jonkvrouw
14:50     Vertrek bruidsstoet
15:00     Bruiloft en banket
16:15     Roofvogeldemonstratie
17:00     Veldslag 
Doorlopend: optredens van middeleeuwse muziekgroep Krebbel, goochelaars en vuurspuwers ook zijn er middeleeuwse kinderspelen. 
    Ridderfestijn in Kasteeltuinen Arcen