Kunstweekend

Van 28 juli t/m 29 juli

 

Tijdens het weekend van 28 en 29 juli is Kasteeltuinen Arcen een open atelier. Er zijn dan tientallen kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park. Schilderijen, tekenkunst, beeldhouwwerken maar ook is er glaskunst, poëzie en muziek. Maak een wandeling vol groen- en kunstbeleving tijdens het Kunstweekend.

Geïnspireerd door het groen gaan diverse kunstenaars een heel weekend lang aan het werk en heeft u de mogelijkheid om de kunstenaars live aan het werk te zien. U kunt zelfs een praatje maken met de kunstenaars en deze informeren naar hun werkwijze en inspiratie; Hoe komt een schilderij tot stand? Kan ik zelf misschien ook beeldhouwen? Waar moet ik beginnen? 

In het kasteel is er muzikale kunst te zien en te beluisteren. Laat u verassen door de magische wereld van mechanische muziek instrumenten, zoals Pianola's, Orchestrions, speeldozen, draaiorgeltjes, grammofoons en nog veel meer. En hoor live hoe beroemde pianisten van 100 jaar geleden hun eigen werken speelden. 

Ook voor kinderen is er tijdens het Kunstweekend veel leuks te beleven, zo kunnen zij in de omgeving van het Bergpaviljoen ridderschildjes verven. Of samen midgetgolf spelen, ravotten op het speelstrand met trekvlot, of de geitjes aaien in de Aaiweide. Extra leuk: bij iedere betalende volwassene of seizoenkaarthouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee.

Bestel hier online uw tickets 

2018-07-28 10:00:00
2018-07-29 18:00:00