Proef de Lente!

Van 10 mei 2018 t/m 13 mei 2018
 
Tijdens het lekkere lange Hemelvaartweekend kunnen bezoekers proeven van (h)eerlijke gerechten in de Casa Verde. Ook is er een kleine smaakmarkt met producten uit de streek.
 
Topkoks geven kookdemonstraties
Tijdens 'Proef de Lente' worden land- en tuinbouwproducten uit de streek gebruikt en maakt het publiek kennis met nieuwe trends en smaken. Topkoks van Euro-Toques bereiden de lekkerste gerechten. De koks werken natuurlijk met de koningin onder de groenten, de asperge, maar ook met andere seizoenproducten zoals aardbeien. Ook ingrediënten uit eigen tuin worden gebruikt. De koks plukken hun ingrediënten ’s ochtends in de Groente- en moestuin en de Kruidentuin van Kasteeltuinen Arcen en gaan daar vervolgens creatief mee aan de slag. Gasten van Kasteeltuinen Arcen kunnen de koks ‘op de vingers kijken’ en de gerechten kunnen (gratis) geproefd worden. De recepten worden met liefde gedeeld en zo is er voor bezoekers volop inspiratie op te doen. 
 
Code van eer
Kasteeltuinen Arcen is sinds 3 jaar intentie lid van Euro-Toques.De vereniging stelt zich onder meer ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren, te behouden en deze culinair te combineren met het hedendaagse. Euro-Toques koks koken onder hun ‘code van eer’: ze staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Kasteeltuinen Arcen haalt veel van haar horecaproducten uit de directe omgeving of zelfs uit eigen organisatie, zo wordt het natuurvlees van de eigen kudde Galloway runderen gebruikt in eigen horeca.
 
Smaakmarkt
Naast de doorlopende proeverij is er een ook kleine smaakmarkt waar groentes en streekproducten te koop zijn. Telers uit de omgeving leveren rechtstreeks van het land of de kas hun groentes aan en ‘Beej Benders’ presenteert naast asperges en aardbeien ook heerlijke dressings en sauzen.

 

Bestel hier online uw tickets  

Livestream ooievaarsnest