Kasteeltuinen Arcen opent van 14 t/m 29 oktober 2017 haar poorten ook in de avonduren voor het evenement Enchanted Gardens. Bezoekers beleven het veelzijdige bloemen- en plantenpark op een heel andere manier en maken een sprookjesachtige, met kaarsen verlichte wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt.

De licht- en klankroute begint in de Oranjerie en wordt aangegeven met een lint van kaarsen. Onderweg zijn planten, bomen, waterpartijen en objecten verrassend uitgelicht. Elk deel van het park kent zijn eigen sfeer. Romantische façades in het barokke Rosarium, spookachtige nevels in het Lommerrijk en Aziatische mystieke klanken en beelden in de Oosterse Watertuin. Halverwege de route vormt de grote vijver bij de Casa Verde het unieke decor voor een bijzondere klank- en lasershow. Uiteraard zijn de creatieve composities gemaakt met chrysanten en heideplanten in het park ook magisch verlicht. De beleving van de tuinen in de duisternis wordt versterkt en gedragen door thematische melodieën en sferen die speciaal voor Enchanted Gardens werden gecomponeerd door pianist Egbert Derix.

Herfstig!
Tijdens Herfstig! zorgen onder andere de (bol)chrysant, als zo’n beetje de laatste bloeier van het jaar, samen met calluna’s en schitterend kleurende esdoorns voor een bijzonder kleurenpalet. De creatieve composities gemaakt met bijna 10.000 bolchrysanten worden ondersteund door een grote variëteit aan heideplanten. Ook in de herfstbloemenshow die in het Kasteel te zien is wordt volop gebruik gemaakt van chrysanten, heideplanten en overige herfstflora. Gasten die overdag Herfstig! bezoeken, hebben ook toegang tot het avondprogramma zonder bijbetaling. Lees hier meer over Herfstig!
 
De smaak van de herfst
Stevige soepen, mooie Bockbieren, wildgerechten, rode kool met appeltjes en kaneel, stoofpeertjes; heerlijke herfstsmaken die we onze gasten graag laten proeven in onze gastvrije horeca tijdens Herfstig! Heel bijzonder is wel het Mum Chrysantenbier! Een amberkleurig speciaal bier uit België met een bloemige frisse smaak! In het gewelvenrestaurant van het Kasteel kunnen gasten dagelijks aanschuiven aan het Herfstbuffet. Reserveren is noodzakelijk.  
 
Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen  
Zaterdag 14 oktober t/m zondag 29 oktober 2017.
De avondopenstellingen zijn van 19:00 uur tot 22:00 uur.
De tuinen sluiten tussen 18:00 en 19:00 uur wegens voorbereidingen voor Enchanted Gardens.
Gasten die het park zowel overdag als in de avond willen bezoeken kunnen tussen 18:00 en 19:00 uur het Kasteel, de Oranjerie en restaurant het Koetshuys bezoeken of deelnemen aan het Herfstbuffet (alleen op reservering).
 
 
Prijzen avondopenstelling:                        Entree                
Volwassenen:                                              12,50 euro                 
Kinderen 4 t/m 17                                         6,25 euro   

Binnenkort

Livestream ooievaarsnest