Iedere twee jaar wordt het centrum van Lottum van vrijdag tot en met maandag omgetoverd tot een waar rozenfestijn. Het volledige dorp van Lottum wordt tijdens het Rozenfestival overspoeld met rozen. Overal waar u kijkt ziet u rozen: de imposante kerk, kasteel de Borggraaf, de kasteellaan, op de verschillende pleinen en langs de gehele route zijn rozen in alle vormen en kleuren terug te vinden.

Miljoenen rozen en tienduizenden snijbloemen worden in wondermooie mozaïeken, in siertuinen en tot prachtige objecten verwerkt. Bovendien treft u verder aan: honderden vazen met heerlijk ruikende veldrozen, een groot assortiment van kasrozen, een rozeninformatiecentrum, rozenmuziek, een rozenfilm, een tuinfair, een heuse rozendokter en informatie over hoe u rozen dient te verzorgen enz. enz.

Kortom, Lottum verandert gedurende het Rozenfestival in een zee van rozen en is absoluut een bezoek waard. Meer dan 50.000 mensen vinden hun weg naar het Rozenfestival in Lottum.
Van 10 tot en met 13 augustus 2018 is het centrum van Lottum weer uitbundig versierd met rozen.

Het thema van 2018 is: 'Rozen smaken naar meer'!

Miljoenen rozen en tienduizenden snijbloemen worden in wondermooie mozaïeken, siertuinen en tot prachtige objecten verwerkt. Creaties van professionele bloemschikkers en talrijke vrijwilligers.
Verder is er straattheater, is er continue muziek op verschillende podia en is er een gezellige tuinfair en kunstmarkt. Op de pleinen en langs de route kunt u genieten van het live entertainment en een hapje en een drankje. Het rozenfestival is een evenement voor oud en jong.

Rozendorp
Prikkel al uw zintuigen bij een bezoek aan Lottum, hét Rozendorp van Nederland!

Lottum is hét Rozendorp van Nederland. Liefst zeventig procent van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje in Noord-Limburg. Alles in Lottum ademt rozen: kenniscentrum De Rozenhof, diverse fiets- en wandelroutes, diverse tuincentra, vele rozentuinen, uitgestrekte rozenvelden en uiteraard het tweejaarlijkse Rozenfestival.

Openingstijden Rozenfestival 2018:
Vrijdag 10 augustus 17.00 uur
Zaterdag 11 augustus 10.00 uur
Zondag 12 augustus 10.00 uur
Maandag 13 augustus 10.00 uur

Kosten entreekaarten:
Dagticket:
Online voorverkoop: €17,00
Dagkassa: €18,50

Avondticket (entree vanaf 20.00 uur):
Online voorverkoop: €8,00
Dagkassa: €10,00

Kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang.

Parkeren, de overtocht met het veerpont, het gebruik van de toiletten en het entertainment is in de entree inbegrepen.

Voor meer informatie: www.rozendorp.nl

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 138 niet laden