logoLumeninArt groot
 
Lumen in Art richt zich volledig op lichtkunst en heeft in deze hoedanigheid lichtfestivals georganiseerd en neemt ook de ondersteuning en begeleiding van de kunstenaars op zich. Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival dat eerder plaatsvond in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten. Lumen in Art is met name gespecialiseerd in het organiseren van lichtfestivals in kastelen.

Schneider youngplants, gespecialiseerd in zowel zaaizaad- als verspeende jonge planten, biedt een breed scala aan eenjarige, tweejaarlijkse en meerjarige planten, evenals cyclaam- en hobbygroente jonge planten. Naast jonge planten biedt Schneider youngplants ook onbewortelde stekken en zaden van een goed gesorteerde, hoogwaardige selectie van de populaire rassen die op de huidige markt aanwezig zijn. Het volledige assortiment omvat meer dan 1800 variëteiten.

Een brede selectie van het assortiment van Schneider youngplants is gedurende het tuinseizoen te bewonderen in Kasteeltuinen Arcen.

Voor meer informatie over Schneider youngplants kijk op www.schneiderbv.nl

 

 

Kasteeltuinen Arcen lid van European Garden Heritage Network

In 2016 is Kasteeltuinen Arcen toegetreden tot het Europese tuinnetwerk European Garden Heritage Network (EGHN). Dit netwerk bestaat uit meer dan 190 parken en tuinen in meer dan 14 Europese landen en heeft als doel landschapsparken te promoten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe concepten te ontwikkelen.

Het feit dat Kasteeltuinen Arcen gevraagd is om toe te treden geeft aan dat het park voldoet aan de kwalificaties van de mooiste tuinen in Europa. 

Voor meer informatie over European Garden Heritage Network kijk op www.eghn.org

EGHN Kasteeltuinen Arcen 

Livestream ooievaarsnest