Kasteeltuinen Arcen opent van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober 2018 iedere avond opnieuw haar poorten voor Enchanted Gardens. Dit jaar strijkt een Internationaal Lichtkunst Festival - in samenwerking met Lumen in Art - neer in het park om bezoekers te laten genieten van lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars.

logoLumeninArt groot
 
 Lumen in Art richt zich volledig op lichtkunst en heeft in deze hoedanigheid lichtfestivals georganiseerd en neemt ook de ondersteuning en begeleiding van de kunstenaars op zich. Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival dat eerder plaatsvond in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten. Lumen in Art is met name gespecialiseerd in het organiseren van lichtfestivals in kastelen.

Schneider youngplants, gespecialiseerd in zowel zaaizaad- als verspeende jonge planten, biedt een breed scala aan eenjarige, tweejaarlijkse en meerjarige planten, evenals cyclaam- en hobbygroente jonge planten. Naast jonge planten biedt Schneider youngplants ook onbewortelde stekken en zaden van een goed gesorteerde, hoogwaardige selectie van de populaire rassen die op de huidige markt aanwezig zijn. Het volledige assortiment omvat meer dan 1800 variëteiten.

Een brede selectie van het assortiment van Schneider youngplants is tussen 29 maart en 4 november te bewonderen in Kasteeltuinen Arcen.

Voor meer informatie over Schneider youngplants kijk op www.schneiderbv.nl

 

 

Kasteeltuinen Arcen lid van European Garden Heritage Network

In 2016 is Kasteeltuinen Arcen toegetreden tot het Europese tuinnetwerk European Garden Heritage Network (EGHN). Dit netwerk bestaat uit meer dan 190 parken en tuinen in meer dan 14 Europese landen en heeft als doel landschapsparken te promoten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe concepten te ontwikkelen.

Het feit dat Kasteeltuinen Arcen gevraagd is om toe te treden geeft aan dat het park voldoet aan de kwalificaties van de mooiste tuinen in Europa. 

Voor meer informatie over European Garden Heritage Network kijk op www.eghn.org

EGHN Kasteeltuinen Arcen 

Iedere twee jaar wordt het centrum van Lottum van vrijdag tot en met maandag omgetoverd tot een waar rozenfestijn. Het volledige dorp van Lottum wordt tijdens het Rozenfestival overspoeld met rozen. Overal waar u kijkt ziet u rozen: de imposante kerk, kasteel de Borggraaf, de kasteellaan, op de verschillende pleinen en langs de gehele route zijn rozen in alle vormen en kleuren terug te vinden.

Miljoenen rozen en tienduizenden snijbloemen worden in wondermooie mozaïeken, in siertuinen en tot prachtige objecten verwerkt. Bovendien treft u verder aan: honderden vazen met heerlijk ruikende veldrozen, een groot assortiment van kasrozen, een rozeninformatiecentrum, rozenmuziek, een rozenfilm, een tuinfair, een heuse rozendokter en informatie over hoe u rozen dient te verzorgen enz. enz.

Kortom, Lottum verandert gedurende het Rozenfestival in een zee van rozen en is absoluut een bezoek waard. Meer dan 50.000 mensen vinden hun weg naar het Rozenfestival in Lottum.
Van 10 tot en met 13 augustus 2018 is het centrum van Lottum weer uitbundig versierd met rozen.

Livestream ooievaarsnest