De herfst staat bekend om de mooie kleuren, maar deze prachtige kleuren zijn voor mensen met kleurenblindheid helaas vaak niet zichtbaar. Kasteeltuinen Arcen en Unique Optiek & Optometrie uit Tegelen slaan de handen ineen om deze mensen toch te laten genieten van de prachtige kleurschakeringen van de herfst.

Met het intreden van de herfst kan men genieten van een schitterend natuurlijk kleurenpalet. De bladeren veranderen van kleur en de natuur explodeert met de mooiste rood-, oranje- en bruintinten. Een prachtige periode, maar juist in het najaar hebben mensen met kleurenblindheid moeite met het onderscheiden van de diverse roodtinten en is de natuur voor hen grauw en ééntonig. 

Kleurenblindbril

Unique Optiek & Optometrie uit Tegelen was de eerste winkel in Europa die de EnChroma kleurenblindbril verkoopt en aanmeet. De technologie achter de kleurenblindbril komt van het Amerikaans bedrijf EnChroma. De bril verwijdert kleine stukjes licht waar de rode en groene kegels elkaar het meest overlappen. Dit zorgt voor een meer accurate verhouding van licht waardoor mensen die last hebben van kleurenblindheid een verbeterde weergave van kleuren waarnemen. De brillen van EnChroma zijn niet voor iedereen geschikt, maar alleen voor mensen die Rood-Groen kleurenblind zijn. Vier van de vijf personen met kleurenblindheid zien een verschil met deze bril.

Aanmelden rondleidingen

Kasteeltuinen Arcen en Unique Optiek & Optometrie organiseren op zondag 20 oktober speciale rondleidingen door het park. Bent u kleurenblind of kent u iemand die hier last van heeft en wilt u deelnemen aan deze bijzondere rondleiding?

Klik hier voor meer informatie 

file-3.jpeg