Vlinderdeskundige Kars Veling was met L1 aanwezig in Kasteeltuinen Arcen om een item over de vlinderpopulatie in Limburg te filmen.

Het gaat namelijk steeds slechter met vlinders in Nederland, mede doordat er steeds minder geschikte planten beschikbaar zijn voor vlinders. Speciale vlinderborders met planten die vlinders aantrekken zoals in onze bordertuin dragen bij aan de vlinderpopulatie. Tijdens de opnames kwamen Distelvinders, Atalantavlinders, Koolwitjes en zelfs een Kolibrievlinder voorbij.

Kars Veling gaf aan dat het uniek was dat er zoveel Distelvlinders aanwezig waren, dat komt één keer in tien jaar voor en werd het laatst in 2009 gezien. Naar verwachting zullen de komende dagen nog meer vlinders rondfladderen in de bordertuin van Kasteeltuinen Arcen.

Wilt u ook in uw eigen tuin bijdragen aan de toename van de vlinderpopulatie? Onze Vlinderborder dient als inspiratie voor uw eigen tuin. Plant damastbloem, geel duizendblad en kogeldistel en geniet niet alleen in Kasteeltuinen Arcen maar ook thuis van de meest kleurrijke vlinders!

Bekijk hier het item van Limburg Centraal