Tijdens het weekend van 27 en 28 juli houdt Kasteeltuinen Arcen een weekend lang open atelier voor meer dan dertig kunstenaars. Verspreid over het park werken schilders, tekenaars, beeldhouwers, edelsmeden en kunstenaars aan hun kunstwerken.

Dit jaar voegt Kasteeltuinen Arcen een nieuw onderdeel toe aan het programma; bezoekers aan het Kunstweekend kunnen namelijk hun kunstwerken en curiosa laten taxeren door Art Dumay-Foederer uit Nuenen. Bovendien is in de water- en beeldentuin een nieuwe beeldenexpositie te bewonderen.

Kunst & Curiosa taxeren

Dit jaar is het mogelijk om in het park eigen kunst te laten taxeren. Bezoekers aan het Kunstweekend die altijd al hebben willen weten wat het verhaal achter het schilderij aan de muur of een erfstuk is kunnen op zondag 28 juli tussen 13.00 en 17.00 hun meegebrachte stukken laten taxeren door Kunsthandel en taxatiebureau Art Dumay-Foederer uit Nuenen.

Heeft u een bijzonder kunstwerk waar u graag meer over zou willen weten? Kom dan langs op de taxatiemiddag tijdens het kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen. Het taxeren van kunst is een vak apart, want naast de signering wordt er ook gekeken naar het beeld, de conditie en ontelbare andere details van het werk. Gedurende de dag kunt u aanschuiven bij een van de taxateurs van kunsthandel Art Dumay. Zij taxeren niet alleen uw schilderijen, maar ook uw juwelen, antiek en ander kleingoed. Op vertoon van uw entreebewijs voor Kasteeltuinen Arcen kunt u gratis maximaal 3 objecten laten taxeren in de riddertent.

Klik hier voor meer informatie over het Kunstweekend!