Wordt verrast door de wondere wereld van mechanische, zelfspelende muziekinstrumenten zoals pianola's, orchestrions, reproductie piano’s, speeldozen, draaiorgels en grammofoons.

Ga terug in de tijd en ervaar hoe de muzikale wereld er uit zag toen er nog geen radio's, CD spelers of streamingdiensten bestonden. Welke instrumenten sierden toen salons en woonkamers, en welke muziek werd er geluisterd?

Van zaterdag 6 juli t/m zondag 18 augustus is Kasteel Arcen gevuld met muziek! In samenwerking met de Nederlandse Pianola Sociëteit organiseert Kasteeltuinen Arcen een bijzondere expositie die in de zomermaanden in het Kasteel te bewonderen is. Deze expositie laat bezoekers kennis maken met een stukje muziekhistorie die langzaam in de vergetelheid dreigt te raken. Bezoekers horen als het ware het verleden en beleven hetgeen onze voorouders meemaakten. Met het eeuwenoude Kasteel Arcen als decor voor deze expositie waan je je terug in de sfeer van weleer.

De collectie is met zorg samengesteld door de Nederlandse Pianola Sociëteit en de instrumenten zijn uitgeleend door diverse musea en particuliere collecties. 

Leden van de Nederlandse Pianola Sociëteit zullen dagelijks een interactief programma verzorgen en het publiek meenemen in de wondere wereld van de mechanische muziekinstrumenten. Rondleidingen en toegang tot de expositie vinden op de volgende tijdstippen plaats:

  • 10.30 - 11.15 uur
  • 11.30 - 12.15 uur
  • 12.30 - 13.15 uur
  • 14.00 - 14.45 uur
  • 15.00 - 15.45 uur
  • 16.00 - 16.45 uur
  • 17.00 - 17.45 uur

Klik hier voor meer informatie!

KasteeltuinenArcen Expositie Pamvandenbroek MaxLakeman NederlandsePianolaSociteit LR

Zomeractie – kinderen gratis toegang

Ook voor kinderen is de expositie een luisterrijke ervaring! Zij kunnen een heus draaiorgeldiploma behalen door, na uitleg van de expert, zelf een muziekstuk te spelen. Bovendien hebben kinderen t/m 17 jaar in de maanden juli en augustus gratis toegang (één kind per betalende volwassene of seizoenkaarthouder).

Livestream ooievaarsnest