Grenzeloos genieten tijdens het Pinksterweekend

De zwaarden zwaaien, pijlen vliegen voorbij, er is hoefgeklepper en de kanonnen donderen tijdens het Pinksterweekend op zondag 9 juni en maandag 10 juni. Tijdens ‘Grenzeloos genieten’, een nieuw evenement in Kasteeltuinen Arcen ervaar je het authentieke middeleeuwse kampleven nagespeeld door Nederlandse en Duitse kampementen. Met als hoogtepunt de voorstelling ‘De slag der laatste Hertogen’. Het evenement sluit aan op Dag van het Kasteel op 10 juni met als thema: Over de grens.

Kasteeltuinen Arcen voegt dit jaar een geheel nieuw evenement toe aan de evenementenkalender. Het evenement ‘Grenzeloos genieten’ heeft net als het Ridderspektakel dat in april plaatsvond in het park een historisch karakter en vertelt de geschiedenis van Landgoed Arcen. Vier internationale kampementen vestigen zich gedurende het Pinksterweekend in Kasteeltuinen Arcen waar zij bezoekers laten proeven van het leven in de middeleeuwen. Gasten kunnen zich op zondag 9 en maandag 10 juni onderdompelen in middeleeuws vertier met harnassen en replica’s van wapens evenals demonstraties van verschillende vechttechnieken te voet en te paard en kanonnenshows. Diverse oorspronkelijke ambachten zoals smeden, mali-vlechten en vilten kunnen bewonderd worden. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten waaronder een bogenbaan, ringschieten en harnassen passen.

De slag der laatste Hertogen

Een hoogtepunt is de historische voorstelling ‘De slag der laatste Hertogen’. Deze voorstelling is gebaseerd op een historische gebeurtenis in het Hertogdom van Gelre: gelegen op tegenwoordig Nederlands en Duits grondgebied. Twee Hertogen, vader en zoon, staan lijnrecht tegenover elkaar. Vader leeft riant en om dit te kunnen bekostigen verhoogt hij de belastingen voor de bevolking. De burgerij komt in opstand en klaagt bij vrouwe Katrina, de vrouw van de zoon van Hertog Arnold. De zoon moet zijn vader tot bezinning roepen. Dit mondt uit in een spannend ridderspel. Het verhaal vertelt de scheiding tussen vader en zoon waarbij het duel nagespeeld wordt met strijdende ridders!

Binnenkort

Stem nu!

Livestream ooievaarsnest