Op zondag 12 mei vormt Kasteeltuinen Arcen traditiegetrouw het decor voor een modieuze dag met Moederdag, Hoedendag.

Tijdens dit evenement staan hoeden centraal. Deze hoeden zijn gemaakt door verschillende hoedenmakers/ontwerpers. Tevens zijn er diverse andere activiteiten in de kasteeltuinen die geschikt zijn voor moeders én hun gezin.

Grote hoedenshow op het Kasteelhof 

Kasteeltuinen Arcen zoekt net als voorgaande jaren de samenwerking op met de Arcense hoedenmaakster en ondernemer Carina van ’t Hof. Op het Kasteelhof – bij slecht weer in de overdekte Casa Verde – vindt driemaal een modeshow plaats waarbij 10 modellen 40 verschillende hoeden showen van diverse hoedenmaaksters; Susan Dekker van Esdee, Meta Leefkens, Marielle van de Schrier en Nicoline Reinders van The coloured Motion en Greet Dorrepaal en Philine Lemkes van Sisbiz. De styling en kleding wordt verzorgd door Berden Mode en Slapen uit Blerick en Loubna van Loubna’s Experience Venlo neemt haar en make-up voor haar rekening.

Voor elk wat wils (en 50% korting op entree voor hoedendraagsters!)

Zoals voorgaande jaren krijgen dames die een hoed dragen bij de entree 50% korting op de entreeprijs. Tevens vindt er een markt plaats waar hoeden, sieraden en andere accessoires verkocht worden. De bloembinders van Kasteeltuinen Arcen zullen ter plekke van 12.00 t/m 16.00 uur feestelijke rozencorsages maken. In de Casa Verde kunnen kinderen een mooi cadeau knutselen voor hun moeders/verzorgsters. Singer/songwriter Linda Zijlmans zorgt voor muzikale ondersteuning tijdens de activiteiten op het Kasteelhof.

Hoed van 't Hof

Carina van ´t Hof ontwerpt sinds 1999 vakkundig mooie en stijlvolle hoeden voor dames en heren, voor zowel speciale gelegenheden als dagelijks gebruik in haar eigen atelier, Hoed van ´t Hof in Arcen. Haar ontwerpen werden al gespot op Waregem Koerse in België en het Binnenhof in Den Haag tijdens Prinsjesdag, waar zij tevens werd gevraagd om Limburg te vertegenwoordigen bij het Prinsjes Festival in 2014. Carina, die sinds haar twaalfde al hoeden draagt, leerde op ambachtelijke wijze de kneepjes van het vak van de Amsterdamse ontwerper David Vos en de nestor van de Nederlandse hoedenwereld Marianne Jongkind uit Soest. Haar hoeden worden vervaardigd van vilt, leer of stro en iedere hoed heeft een uniek karakter.

Moederdag, Hoedendag vindt plaats op zondag 12 mei van van 10:00-18:00 uur.  

- Moederdag, Hoedendag 2018

Stem nu!

Livestream ooievaarsnest