Tijdens Herfstig! is er ook in Kasteel Arcen genoeg te beleven. Op de Van Gelre etage van het kasteel zullen diverse bloemisten en arrangeurs uit de regio deelnemen aan de bloemexpositie "Oogst de Herfst". 

Verder kunt u in de trouwzaal plaatsnemen achter een schitterende herfstjurk voor een selfie, is het bordes gedecoreerd met diverse herfstkransen en de Bel-etage verkeert ook in herfstige sferen met snijchrysanten in prachtige vazen.

Floral Dance Art: Parels uit de Natuur

Floral Dance Art uit Meijel nemen de trap en hal van Kasteel Arcen voor hun rekening. Zij werden geïnspireerd door parels; zacht en zuiverend als de herfst.  De entree zal gesierd worden met ornamenten die als een ketting de trap omwikkelen en de hal zal worden aangekleed met standaarden van herfstjuwelen zoals veren, geweien, physalis, stro, pampasgras en appelbomen.

Bloome Huuske Rosa: Herfstgeuren

Laat u verleiden door de heerlijke geur van appel en kaneel. Bloome Huuske Rosa heeft het fruit en kruid op verschillende manieren verwerkt. Zo vindt u kransen en manden die met de herfstkleuren bruin en oranje - en een vleugje eigentijds roze - in festoenen tussen de raampartijen terug. Het blijft echter niet bij ruiken, ook kunt u genieten van lekkere verse appelmoes.

Manja Ebus: Serene Herfst

De kamer van Manja Ebus verlangt terug naar het Licht van de Zomer. Een serene herfst staat voor haar gelijk aan kleuren zoals wit, grijs en frisse groentinten met een hint van oranje; de herfst doet immers toch zijn intrede. 

Bloembindersteam Kasteeltuinen Arcen

Het bloembindersteam van Kasteeltuinen Arcen liet zich inspireren door groenstylist Romeo Sommers. Zij nemen vier kamers voor hun rekening met elk een eigen thema. 

Mode uit de Natuur

Verkleurende bladeren in de meest uiteenlopende warme tinten, het vallende blad op de grond en oogst uit de natuur, zoals bessen, herfstblad, takken, kastanjes, dennenappels enz. Het bloembindersteam legt in deze kamer de verbinding tussen natuur en mode met mooie jurken, sierraden en mode van bloemwerk en 'herfstoogst'.

Royal Blue

In deze kamer staat de kleur blauw in de spotlight. Het bloembindersteam vervult zich met Ne'erlands trots; de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Het zorgt voor een niet-alledaags effect en een modern randje door het gebruik van glaswerk en natuurlijke materialen. 

Vergane Glorie

Stap een kamer in waar de tijd heeft stilgestaan. Het bloembindersteam laat zich inspireren door Kasteel Arcen vóór de restauratie; gevallen kroonluchters, opgewaaid blad en her en der muurbloemen. Aan de muren worden afbeeldingen tentoongesteld van het kasteel van vroeger en wordt de verbinding gemaakt met het heden. 

Veranderende Herfst

De winter maakt voorzichtig zijn intrede. Geniet van het uitzicht uit het raam - het rosarium met zijn prachtige waterval - en laat u binnenskamers vervoeren in een winters tafereel die parallellen trekt met wat zich buiten zal gaan afspelen. 

KasteeltuinenArcen Herfstig2018 KasteelExpositie 3