Scholenproject in het kader van Enchanted Gardens

Van 12 t/m 21 oktober vindt in Kasteeltuinen Arcen het Internationaal Lichtkunst Festival ~ Enchanted Gardens plaats. Tijdens dit festival kunnen bezoekers in de sfeervol verlichte tuinen een aantal bijzondere lichtkunstwerken bewonderen die zijn gemaakt door internationale kunstenaars.

Lichtkunst is een kunstvorm die gemaakt wordt met behulp van licht. Bijvoorbeeld een voorwerp, een projectie op een gebouw of een beeld van licht of reflectie. Doordat de kunstwerken in het donker worden getoond komt het gebruik van het licht heel mooi uit.

In samenwerking met diverse scholen uit de regio Noord-Limburg maakt Kasteeltuinen Arcen zelf ook een kunstwerk, een gigantische bloemenweide bestaande uit honderden losse bloemen die door de basisschoolkinderen zijn gemaakt. Op de deelnemende scholen is een lespakket gepresenteerd en hebben de kinderen een lichtstaaf ontvangen. Ze laten hun creativiteit de vrije loop en maken van de lichtstaaf en knutselmateriaal een unieke bloem. De bloemen worden door Kasteeltuinen Arcen opgehaald en in de bloemenweide geplaatst. De kinderen van deelnemende scholen zijn allemaal uitgenodigd om de bloemenweide, en de rest van het Internationaal Lichtkunst Festival, gratis te bezoeken. Deelnemende scholen zijn onder andere De Weisterbeek in Horst; Aan de Vijver, Het Sterrenpad en de Willibrordusschool in Venlo; De Samensprong in Grubbenvorst; De Krullevaar in Sevenum en Het Maasveld Tegelen.

Wil jij nog mee doen met je klas of school? Dat kan nog! Laat dan je juf of meester contact opnemen met Iris Swinkels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 077-4736010).

Binnenkort

Livestream ooievaarsnest