Kasteeltuinen Arcen is op 22 en 23 september het stralende middelpunt van Europa’s grootste kostuum festival: Elfia.

Duizenden bezoekers komen verkleed naar Arcen waarbij ze tijdens de traditionele kostuumparade hun prachtige creaties aan het publiek tonen. Zodra men door de kasteelpoorten naar binnen treedt en over de lijn stapt die wij de magische grens noemen, stap je in een betoverende wereld. Een droomwereld waar iedereen verbonden is en waar iedereen elkaar respecteert. In Elfia ben je wie je bent, maar het fantastische is: je kan ook zijn wie je wil zijn. Een engel of een duivel; een fee of kwaadaardige prinses; een romantische piraat of een goddelijk wezen. Alles is mogelijk en je komt het allemaal tegen op Elfia!

Naast de flamboyant uitgedoste bezoekers is er nog veel meer te beleven zoals de unieke Elfia Draconis Lasershow, een vuurshow op de zaterdagavond, het piraten actie theater, ‘’Flint Buccaneers’’ of de Zombie Nerf Mission van Umbrella Corp. De bezoeker kan zich op een onvergetelijk weekend met ontelbaar veel attracties verheugen, een weekend met fantastische toneelshows, workshops, lezingen, demonstraties, Reenactment (living history), LARP (Live Action rollenspel), zwaardspellen, parades, een fantasie markt, Walking-Acts en enkelen ‘’special guests’’. Uiteraard is er ook muziek, zo kun je o.a. genieten van de feel-good folk van Harmony Glen, de speelse nummers van The Pyrates, de muzikale Drowsy Maggie, de fantastische tonen van The Trouble Notes en de Keltische rock van The Dolmen.

Seizoenkaarthouders van Kasteeltuinen Arcen kunnen voor een voordelig tarief dagtickets voor Elfia kopen.
Tickets kosten € 9,00 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen (4-17 jaar) en geven toegang tot één dag Elfia.
Tickets zijn nu al te koop aan de entreekassa van Kasteeltuinen Arcen. LET OP! Deze speciale tickets zijn alleen geldig in combinatie met een geldige seizoenkaart welke bij de toegangscontrole getoond moet worden.

Openingstijden Elfia 2018:
Zaterdag 22 september van 10:00 tot 22:00 uur
Zondag 23 september van 10:00 tot 19:00 uur.

Tijdens Elfia gelden aangepaste parkeertarieven. Parkeren kost € 8,00 per voertuig, per dag. Bij drukte wordt u door verkeersbegeleiders naar een extra parkeerplaats doorverwezen op ca. 2 kilometer van de hoofdingang. U wordt vanuit daar (gratis) met pendelbussen naar Kasteeltuinen Arcen vervoerd.

Alle informatie over Elfia is te vinden op www.elfia.com. Ook de entree-ticketverkoop gaat via deze website. Reguliere voorverkoop kaarten, gratis entreetickets en seizoenkaarten voor Kasteeltuinen Arcen zijn niet geldig tijdens dit evenement.