Kasteeltuinen Arcen opent van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober 2018 iedere avond opnieuw haar poorten voor Enchanted Gardens.

Dit jaar strijkt een Internationaal Lichtkunst Festival neer in het park om bezoekers te laten genieten van lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars.

Enchanted Gardens is dit jaar in een nieuw jasje gestoken waarbij lichtkunstwerken de hoofdrol spelen. Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival dat eerder plaatsvond in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten. Tijdens Enchanted Gardens wandelen de bezoekers een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route komen ze langs kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen. Een interactieve wolk vol gloeilampen, een veld vol gigantische paardenbloemen, een prachtig verlichte waterval die in tegengestelde richting stroomt, fluorescerende lijnen die tussen bomen zijn gespannen of een visueel pianospel dat wordt afgebeeld op de metershoge muren van Kasteel Arcen.

Herfstig!

Van 6 oktober t/m 4 november viert Kasteeltuinen Arcen de afsluiting van het tuinseizoen met de florale show Herfstig!. Herfstig! is een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Met duizenden herfstbloeiers zoals Chrysanten en Calluna’s worden indrukwekkende composities gevormd in het park. Deze veelzijdige planten spelen ook de hoofdrol in de bloemenshow 'Oogst de Herfst' die gedurende Herfstig! in het kasteel plaatsvindt. Herfstig! is dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur. Lees hier meer over Herfstig!

Openingstijden

Vrijdag 12 oktober t/m zondag 21 oktober 2018.
De avondopenstellingen zijn van 19:00 uur tot 23:30 uur. De kassa is geopend tot 21:30 uur.

De tuinen sluiten tussen 18:00 en 19:00 uur wegens voorbereidingen voor Enchanted Gardens. Gasten die het park zowel overdag als in de avond willen bezoeken kunnen tussen 18:00 en 19:00 uur het Kasteel, de Oranjerie en restaurant het Koetshuys bezoeken.

Entreeprijzen Enchanted Gardens
Dagkassa
Online
Volwassene
€ 12,50
€ 11,50
Kinderen 4 t/m 17 jaar
€ 6,25
€ 5,75
Kinderen 0 t/m 3 jaar
gratis
Groepen
€ 10,00 p.p. 
Prijs voor seizoenkaarthouders, volwassene
€ 5,00
Prijs voor seizoenkaarthouders, kinderen
€ 2,50
Combinatiekaart dag & avond, volwassene
€ 24,95
Combinatiekaart dag & avond, kinderen € 12,45

Veelgestelde vragen

  • De route loopt door het gehele park en duurt ca. 1,5 uur. De lengte van de route is circa 2 km;
  • De route is begaanbaar voor minder validen;
  • Honden zijn tijdens Enchanted Gardens helaas niet toegestaan in het park;
  • Restaurants het Koetshuys, het Bergpaviljoen en de Casa Verde zijn geopend tijdens Enchanted Gardens en hanteren een aangepaste menukaart (openingstijden afhankelijk van drukte).

KOOP HIER UW TICKETS


Binnenkort

Livestream ooievaarsnest