Van 27 juli t/m 5 augustus vindt de tuinvlindertelling plaats. De Vlinderstichting organiseert de telling dit jaar voor de tiende keer en roept daarbij zoveel mogelijk mensen op om mee te tellen tijdens de TuinvlinderTelTiendaagse.  Doet u ook (weer) mee?

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door vlinders te tellen, kun je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en de klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling probeert De Vlinderstichting, samen met iedereen die van vlinders houdt, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. 

TienvlinderTelTiendaagse
In 2018 viert de Tuinvlindertelling haar tiende editie, daarom is de telling verlengd naar tien dagen. Dat betekent meer kans op goed weer en meer tijd om te tellen. Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app 'Vlindermee' of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart.