Op zaterdag 7 april én zondag 8 april zal Leo Groenleer van DCM Meststoffen een aantal presentaties geven over Natuurlijk Tuinieren.

De presentaties gaan over het voeden van planten in de moes- en siertuin, op een milieuvriendelijke manier met organische meststoffen. Maar, wat zijn voedingsstoffen voor de plant, wat is bodemleven, en waarvan worden organische meststoffen gemaakt? Op deze en nog veel meer vragen zal Leo Groenleer antwoord geven.

Tevens zal uitgebreid aandacht gegeven worden aan de natuurlijke bestrijding van ziekten en plagen en onkruid in de tuin met de DCM Naturapy producten. Heel iets nieuws, luizen bestrijden met de larve van een lieveheersbeestje, schimmels voorkomen door plantversterkende natuurlijke producten te gebruiken en onkruid bestrijden met natuurlijke stoffen.

Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

DCM is een producent van organische voedingsstoffen en partner van Kasteeltuinen Arcen. Het hoveniersteam van Kasteeltuinen Arcen maakt sinds jaren gebruik van advies en de producten van DCM om de tuinen op peil te houden. Producten van DCM zijn ook te koop in de Oranjerie van Kasteeltuinen Arcen.

Leo neemt de bezoekers tijdens de presentaties mee op een reis langs bekende tuinen in binnen- en buitenland. O.a. De Tuinen van Appeltern, Kasteeltuinen Arcen, Villandry Château Jardins in Frankrijk en Barnsdale Gardens en Wisley Gardens in Engeland.

De presentaties vinden plaats in de Casa Verde en zijn voor bezoekers van Kasteeltuinen Arcen vrij te bezoeken, men hoeft zich niet aan te melden.

Starttijd:

Tijdsduur:

Onderwerp:

11:00 uur

20 minuten

Voeding in de tuin

13:30 uur

45 minuten

Voeding en natuurlijke bestrijdingen van ziektes en plagen

15:00 uur

20 minuten

Natuurlijke bestrijding

 

Een wervelende leerzame presentatie die u als tuinliefhebber niet mag missen!

Livestream ooievaarsnest