Tienduizenden bloembollen zorgen samen met vele soorten voorjaarsbloeiers en vrolijk fluitende vogels voor het echte lentegevoel in Kasteeltuinen Arcen.

 

Een lint van 18.000 bont gekleurde tulpen slingert over de grasvelden bij de grote vijver en in de Oosterse Watertuin zijn de gefranjerde tulpen weer uitgekomen. In het Lommerrijk zijn zogenaamde stinzenplanten geplant. Onder de bomen zorgen de vele ‘kievitseitjes’, bosanemonen en sterhyacinten voor kleur en variatie. Vele narcissen fleuren de Kasteelhof en de Bergtuin op met al haar paadjes en steile rotswanden. De afwisseling met de grotten, smalle beekjes en donderende watervallen zorgt voor een bijzondere wandeling met een zonnig accent. Op een wandeling door het lint van tuinlandschappen komt men aan kleurrijk aangeplante borders, bloembakken en creatieve mozaïeken voorbij. Vanzelfsprekend is het voorplein van het kasteel weer omgebouwd tot een fotogenieke bloemenborder. In totaal worden meer dan 75.000 bloembollen en andere voorjaarsbloeiers verwerkt om te zorgen voor een kleurrijke start van het seizoen. ´Lentekriebels` zal te zien zijn t/m 31 mei.

 

Narcissenparade en expositie in kasteel

Ook de bloemstukken in de kamers van de Bel-etage van het Kasteel stralen het lentegevoel uit. Hier worden tevens bijzondere Narcissensoorten getoond die ook door de gasten beoordeeld kunnen worden. Op de expositie-etage van het kasteel worden twee fototentoonstellingen getoond. De inzendingen van de fotowedstrijd 2016 ‘Groen Erfgoed’ van Stichting het Limburgs Landschap en ‘door het oog van’; foto’s die fotograaf Ger van der Heijden maakte in Kasteeltuinen Arcen. Ger van der Heijden was jarenlang een van de trouwste bezoekers van het park en maakte talloze prachtige foto’s van de flora en fauna in het park. Samen met zijn weduwe is een selectie gemaakt van beelden met zijn kijk op Kasteeltuinen Arcen.