Geniet in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. 

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park heeft meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Naast de prachtige flora en fauna is er volop plezier voor de hele familie! Ga met de kids op speurtocht, bezoek een van onze magische evenementen, wandel op de begaande paden óf net erbuiten en kom tot rust in een van onze horeca gelegenheden.

Kasteeltuinen Arcen werd in 2016, 2017, 2018 en 2019 door Land van ANWB uitgeroepen tot een van de Leukste uitjes van Limburg!

Een lint van tuinbelevingen

Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons.

Klik hier voor meer informatie over onze tuinen

Kasteel Arcen

Het kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. Het huidige kasteel werd gebouwd op de restanten van verschillende andere kastelen en heeft een rijke historie. Het kasteel ingericht met antiek en kunst en voorzien van gethematiseerde bloemsierkunst. Dagelijks zijn er vrijwilligers in het park aanwezig die u graag rondleiden en informeren over de geschiedenis van het kasteel. Op de Van Gelre etage kunnen bezoekers van het park bovendien regelmatig wisselende exposities en tentoonstellingen bezichtigen. 

Klik hier voor meer informatie over de historie van Kasteeltuinen Arcen

Bourgondisch genieten

Voor Limburgers is gastvrijheid en lekker eten een vanzelfsprekendheid. In het park zijn dan ook verschillende restaurants, ieder met een terras met prachtig uitzicht, en bieden wij de mogelijkheid tot een gezellige picknick. Wij verwennen u graag met koffie en heerlijke Limburgse vlaai of andere lekkere gerechten, gemaakt van verse, lokale producten. 

Klik hier voor meer informatie over onze verschillende restaurants

Voor ieder wat wils

Naast de vele groenbelevingen en inspiratie die in de bijzondere en verrassend veelzijdige tuinen kan worden opgedaan, organiseert Kasteeltuinen Arcen unieke evenementen, activiteiten en exposities. Zo zijn er regelmatig muziekoptredens, workshops en verzorgen we dagelijks gratis rondleidingen. Neem een kijkje in onze evenementenkalender voor meer informatie. 

Volop plezier voor kinderen

Terwijl u rustig door de tuinen wandelt, heeft u geen kind aan de kinderen. In de Kasteeltuinen is er namelijk altijd iets te beleven!  Zo ontdekken de kinderen het park op een speelse manier met een gratis speurtocht met avontuurlijk leuke vragen, vinden er op zondag en in de vakanties knutselmiddagen plaats in de Casa Verde en kan er in en rondom de Bergtuin gespeeld worden op het speelstrand mét trekvlot, aaiweide en gratis midgetgolfbaan.

In juli en augustus bezoeken kinderen tot en met 17 jaar Kasteeltuinen Arcen gratis. Per betalende volwassene mag namelijk één kind gratis genieten van al het leuks dat Kasteeltuinen Arcen te bieden heeft!

Klik hier voor meer informatie over onze kinderactiviteiten

Bekijk hier de openingstijden van Kasteeltuinen Arcen

Koop nu uw tickets online en ontvang € 1,- korting!