De hele avond kunt u genieten van de meest mooie, duizelingwekkende circusacts met als afsluiter een spannende show door Cirq'ulation Locale. Deze Belgische act speelt letterlijk met vuur terwijl ze een spectaculaire trampolineshow opvoeren. De groep noemt de stijl van de shows die ze brengt crossover circus. De shows zijn een mix van jongleren en acrobatiek met dans, clownerie en improvisatie. Het gezelschap werd opgericht in 2002 door Jan Vermeersch, sindsdien speelt de groep in heel Europa, onder meer in het straattheatercircuit. Naast drie straatshows maakte de groep ook twee zaalshows.

De show van Niels Harder, die u kent van zijn deelname aan de halve finale van Britain’s Got Talent en Supertalent Germany, zit bomvol magic, popmusic en komedie. Als geen ander weet Crazy Harder zijn bruisende persoonlijkheid te combineren met hilarische illusies. De alleskunner uit Bussum presenteert nu een totaalspektakel in zijn nieuwste Music & Magic-show. Crazy Harder goochelt, danst en zingt tot de vonken er letterlijk vanaf spatten. Sexy dansers, vuur, rook, windmachines, waanzinnige outfits én illusies zoals de guillotine en verdwijntrucs. Eén ding is zeker: deze keer zit niet Crazy Harder, maar ú met de handen in het haar!

Anna Blin, Violaine Bishop en Lola Ruiz ontmoetten elkaar op de School of Circus Arts in Brussel en startten in 2011 The Lady Cocktail Company. De trapeze-artiesten creëerden in 2012 'Les Filles du 2ième' en touren inmiddels internationaal met een cocktail van shows en nummers. Vers ontslagen uit hun kleine conservenfabriek arriveren drie lachende overenthousiaste dames gerecycleerd als straatartiesten. De drie "wanhopige huisvrouwen" bieden in blauwe overalls een acrobatissche show met een trapezeslag. Vrouwelijkheid, dapperheid, vreugdevolle provocaties en inblikken, een explosieve cocktail naar smaak met een opgeheven vuist en haar in de wind!

Heb je je ooit afgevraagd over het verrassende aantal belachelijke dingen die een mens kan doen met een traptrekker? Doble ManDoble werd in 2007 opgericht door de tweeling Luis Javier en Miguel Ángel Córdoba Pelegrín. Na een lange en diverse artistieke carrière die magie, circus en acrobatiek omvat, hebben ze besloten om hun eigen producties te ontwikkelen als makers en uitvoerders van het werk van hun bedrijf. In deze circusshow vol humor vermengt Doble Mandoble op meesterlijke wijze objectmanipulatie, fysiek theater en acrobatiek, om u een gek eerbetoon te brengen aan de gewone vouwladder... La Belle Escabelle.

Emma Edvige Ungaro en Damián Elencwajg ontmoetten elkaar of de Vertigo Circus School in Turijn, Italië en richtten in 2013 Cia. Autoportante op. De show vertelt een liefdesverhaal over (dis)balans en beschrijft hoe een paar leeft, zijn routine; het begin van de dag, van een man en een vrouw die zich in verschillende mate voorbereiden op het leven. Zij is energiek en actief, hij is meer 'schurk', ze botsen en bevinden zich in een echte en tegelijkertijd magische wereld. De draad die in de lucht hangt staat voor de metafoor van de levenslijn; subtiel, moeilijk te belopen, makkelijk vanaf te vallen. Het zal de kracht en de wens zijn om samen te zijn en het in balans te houden.

Schmörl Bratz heeft van alles te vertellen en mompelt er flink op los. Onsamenhangende verhalen waar je maar een touw aan vast moet zien te knopen; hij schijnt van ver te komen. Vol overgave reist hij met zijn bagage over berg en dal naar onbekende bestemming die hij blijkbaar nooit zal bereiken. Met zijn wat merkwaardig loopje en bewegingen onderzoekt de vriendelijke goedhartig oude man zijn omgeving om vervolgens toch weer door te gaan.

El Kote is een unieke one-man straattheatershow. Acrobatiek, jongleren en improvisatie vermengd met een zeer speelse geest creëert een interactie en een directe verbondenheid tussen de openbare ruimte en het publiek en leidt telkens tot een uniek resultaat voor elke plaats. Het publiek evolueert van een passieve toeschouwer tot een actieve deelnemer en de publieke ruimte wordt herschapen tot een podium.

Aerial silk artieste Hanne Coeckelberghs ontdekte het circus toen ze tien jaar oud was. Al toen ze jong was, kon ze niet stil zitten en klom in bomen en probeerde op haar handen te staan. Ze begon met multidisciplinaire circustechnieken als unicycling, jongleren, acrobatiek en nog veel meer als hobby in haar jeugdcircus 'Salto' in België. Twee jaar later ontdekte ze dat ze Aerial Silks op deze plek kon leren en vanaf het begin erg gemotiveerd was om deze discipline te leren. In 2015 werd ze toegelaten tot de Academie voor Circus en Prestatiekunst, een professionele circusschool in Nederland en heeft sindsdien onvermoeibaar gewerkt aan die droom.

De warme stem van singer en songwriter Baer Traa en het virtuoze pianospel van Egbert Derix vinden elkaar in een bijzondere muzikale ontmoeting in de Casa Verde van Kasteeltuinen Arcen. Zij geven drie concerten waarbij bekende en nieuwe eigen songs ter inspiratie dienen voor de improvisaties die ten gehore worden gebracht.

Bestel nu jouw kaarten voor Cirque de la Lune met een speciale vroegboekkorting!

Kortingen en acties zijn niet van toepassing op de tickets voor dit evenement, tenzij expliciet vermeld. Er wordt rekening gehouden met een slecht weer-scenario. Indien dit scenario van toepassing wordt, kunnen bepaalde acts geannuleerd of verplaatst worden. Wij stellen u hier op de avond zelf van op de hoogte. Sommige acts lopen rond en spelen doorlopend, andere acts treden op vaste tijden op. U kunt tijdens het theaterfestival niet alle acts bekijken. Honden zijn niet toegestaan in het park tijdens Theaterfestival Cirque de la Lune. Dit vanwege de effecten van enkele acts.

We danken u voor uw begrip!                                            


Livestream ooievaarsnest

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief

Parkonderzoek

Kasteeltuinen Arcen hecht veel waarde aan de mening van haar gasten. Graag nodigen wij u daarom uit om deel te nemen aan ons parkonderzoek.

Recensies