Een nieuwsploeg uit Japan doet tijdens het weekend 16-18 augustus verslag van de Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen. En driekoppige ploeg onder leiding van redacteur Murayama Masato, maakt drie dagen reportages vanuit Kasteeltuinen Arcen van het grootste Koi evenement ter wereld. De TV-zender Uxvision komt uit het Niigata dat bekend staat als de bakermat van de Koi. De koi (Cyprinus carpio carpio), ook wel Nishikigoi of brokaatkarper genoemd, is de nationale vis van Japan. 

Tijdens de Holland Koi Show zijn er meer dan duizenden Koi te bewonderen waaronder prijswinnende Koi.

April:

De dagen gaan echt lengen, planten gaan groeien en bloeien, frisse lente geur, er worden nestjes gebouwd. De natuur komt weer geheel tot leven.

 

Gazon

-het gras kan weer gemaaid worden

 

Planten

-nieuwe planten kunnen nog geplant worden (let vooral bij het aanplanten dat de hoge planten achter in de border komen te staan en de lage vooraan; lees op het etiket wat de hoogte word en ga niet uit van de hoogte van de planten op het moment van aanplanten)

-de planten bemesten met een organische meststof welke de voedingsstoffen langzaam af geeft, bijv DCM mix2

-hagen kunnen gesnoeid worden

-knip regelmatig uitgebloeide bloemen uit de rozen

 

Vijver

-verwijder oude resten en dode bladeren van waterplanten uit de vijver

 

De fuchsiafamilie kent ruim honderd soorten. Door de mooie kleurencombinaties is deze ‘’bellenplant’’ erg populair als zomerbloeier. Op 16 en 17 juli wordt er in samenwerking met Fuchsia vereniging Noord- en Midden-Limburg in Kasteeltuinen Arcen een grote fuchsia-expositie verzorgd. Grote aantallen verschillende fuchsia’s worden op meerdere plekken in het 32 hectare grote park fantasievol geëxposeerd. Dat gaat van de bekende boerenfuchsia tot unieke exotische fuchsia’s met bijzondere bloemvormen en kleurencombinaties.

De meeste fuchsia’s komen van nature voor in Zuid-Amerika. De fuchsia is zeer geliefd, niet alleen vanwege de mooie hangende bloemen in prachtige kleuren, maar ook vanwege hun lange bloeiperiode. Deze rijke bloeiers tonen hun sierlijke hangende bloemen van juli tot in oktober. De meeste soorten zijn niet winterhard, maar kunnen prima overwinteren. 

Bijzondere verzameling

Tijdens het Fuchsiaweekend in Kasteeltuinen Arcen zijn honderden fuchsia’s te bewonderen, een bonte verzameling afkomstig vanuit de privécollectie van leden van de Fuchsia vereniging Noord- en Midden-Limburg. Deze bijzondere collectie bestaat uit planten van wel 20 jaar oud en soorten met bijzondere namen als Moon Glow, Vincent van Gogh en Celia Smedley.

Extra activiteiten

Er is een fotowedstrijd waarbij bezoekers hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete foto van deze geliefde plant. Ook is er een informatiestand en zijn er fuchsia’s te koop. Op zaterdag 16 juli worden er lezingen gegeven door Marc van Hulsen over het hebben en houden van fuchsia’s. 

Parkumfrage

Die Zufriedenheit unserer Besucher liegt uns am Herzen. Wir möchten Sie deshalb einladen, an unserer Parkumfrage teilzunehmen. Alle Ihre Antworten werden von uns absolut vertraulich behandelt. 

Bewertungen